Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
15.27

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje Borut Arlič

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 15.27

4 leta, 11 mesecev

Grofje nasmejani: izkupiček boljši, kot se je pričakovalo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V knežjem mestu so lahko s trenutnim stanjem na lestvici več kot zadovoljni, saj Celje zaseda peto mesto. Trenutno so sicer brez trenerja, kdo bo v nadaljevanju zasedel stolček, pa še ni znano.

"Pred začetkom nove sezone nismo pričakovali takšnega izplena točk, kot smo ga dosegli v jesenskem delu prvenstva, tako smo s tega vidika zelo zadovoljni. Ekipe v prvenstvu so zelo izenačene, zato še ni nič dokončnega. Z nekaj zmagami lahko hitro napreduješ in obratno, z nekaj porazi hitro nazaduješ," je za uvod dejal tehnični vodja ekipe Borut Arlič. Po jesenskem delu so se pri Celju sporazumno razšli s trenerjem Marijanom Pušnikom, ki je bil nedvomno eden glavnih tvorcev točkovnega izkupička, ki so ga Celjani dosegli po polovici prvenstva. Viziji kluba in odličnega trenerja sta se preveč razhajali, zato je bil razdor pogodbe neizbežen. Že zdaj je jasno, da bo brez Pušnika zagotovo težje nadaljevati, a igralski kader ostaja enak. "Vsi igralci, ki so za Celje že igrali v jesenskem delu, so pod pogodbo, zato kakšnih odhodov ni pričakovati. Tudi o morebitnih okrepitvah bomo lahko govorili, ko dobimo novega trenerja in ko bo znan proračun do konca sezone," pravi Arlič, ki nam ni mogel namigniti, kdo bi se lahko na začetku novega leta usedel na klop Celjanov. "Veliko se namiguje in ugiba, a klub ni še sprejel nikakršnih zaključkov."

V prejšnjem letu so Štajerci z osmim mestom razočarali, v tej sezoni pa si želijo zaključiti višje. " Težko je govoriti o željah, saj se še ne ve dokončno, s kakšno ekipo bomo vstopili v spomladanski del. Ko bo to znano, bomo o tem lažje in bolj realno govorili. Vsekakor je želja sredina lestvice, kar bi bilo več, bi bilo toliko bolje," je za konec dejal vodja celjskega prvoligaša. Celjani so še vedno v igri tudi v slovenskem pokalu, kjer jim je lani le malo zmanjkalo, da osvojijo lovoriko. Tudi v tej sezoni si seveda želijo ponoviti uspeh iz prejšnjega leta, veliko bo odvisno tudi od žreba, in ujeti evropsko vozovnico.

Nogometaši Celja trenutno trenirajo po individualnem programu, priprave na zaključni del sezone pa se bodo verjetno začele okoli 10. januarja 2013.

Ne spreglejte