Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2016,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olimpija Maribor derbi

Nedelja, 6. 3. 2016, 14.34

8 let

Goreče bakle pred derbijem v Mariboru na strehi zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred slovenskim nogometnim derbijem so neznanci na dvorišče Zaporov Maribor metali bakle. Policisti so ugotovili, da so vrgli najmanj pet gorečih bakel na streho zapora, kar je povzročilo požar.

Sinoči je bil v Mariboru večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki si ga je po podatkih policije ogledalo 12.500 gledalcev, od tega okoli dva tisoč navijačev skupine Viole na tribuni jug, okoli 660 navijačev navijaške skupine Green Dragons ter 307 preostalih ljubljanskih navijačev na zahodni tribuni.

Požar se je z delavnice – galvanike razširil na ta obrat, pogasili pa so ga gasilci. Materialna škoda po prvi oceni znaša približno deset tisoč evrov.

Med tekmo so navijači množično aktivirali pirotehnična sredstva, predvsem bakle, zato bo policija izvedla t. i. hitri postopek zoper organizatorja nogometne tekme, saj je z opustitvijo dolžnih zakonskih nalog organizatorja javne prireditve storil prekršek po zakonu o javnih zbiranjih.

Več plačilnih nalogov

Slabo uro in pol pred tekmo so četverico zaradi neprimernega vedenja pridržali za čas trajanja tekme, 29-letniku pa so poleg plačilnega naloga izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Od tega so obravnavali dva 17-letna mladoletnika. Prvi, doma iz Slovenskih Konjic, je proti policistom metal steklenice, drugi, doma iz Cerkvenjaka, pa je izruval prometni znak in ga vrgel v policiste. Dvema gostujočima navijačema so zasegli rastlinske delce, za katere so sumili, da so prepovedana droga konoplja.

Varnostniki so pri 48-letniku iz Kočevja ob vstopu na štadion našli in zasegli pirotehnična sredstva. Po postopku je ta gostujoči navijač odšel med domače navijače na južno tribuno. Domači navijači so vanj vrgli več kamnov in drugih trdih predmetov, od katerih ga je eden zadel v predel prsnega koša. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Med tekmo so policisti na vzhodni tribuni izdali plačilni nalog 19-letnemu Mariborčanu, ki je prižgal baklo, kar je storil tudi 27-letnik iz okolice Metlike, ki je baklo med tekmo prižgal na severni tribuni. Izrekli so jima tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Ne spreglejte