Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
18.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Parma Gorica

Petek, 30. 5. 2014, 18.45

5 let, 2 meseca

Ghirardi bo prodal Parmo, kaj to pomeni za Gorico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi nepridobljene licence za igranje v evropskih pokalih je Tomasso Ghirardi naznanil prodajo Parme. S tem italijanskim klubom tesno sodeluje tudi Gorica.

Parma si je skozi prvenstvo priborila pravico za igranje v kvalifikacijah za ligo Europa, vendar pa ji Italijanska nogometna zveza (FIGC) ni podelila licence. Razlog je neplačani davek, pri Parmi so prepričani o zaroti in predsednik Tomasso Ghirardi je italijanskim medijem po sedmih letih najavil odstop in prodajo kluba.

Ta poteza pa odmeva tudi pri Gorici, saj imata kluba sklenjeno sodelovanje. Precej članov ekipe Gorice je namreč kot posojenih igralcev iz vrst Parme.

"Imamo zelo veliko igralcev, mladih igralcev, zato si je težko zapomniti vsak primer posebej. Za vsakega je seveda treba plačati davek. Pri Parmi sem bil sedem let in vedno smo vse počeli v skladu s pravilnikom. Do 30. aprila mi nihče ni omenil ničesar, vendar sem prepričan, da smo poravnali svoje obveznosti. Ne bom kazal s prstom, vendar so mi svetovali ljudje iz italijanske zveze. To je resnica. Tega ne more nihče zanikati. Obstajajo telefonski klici, sporočila, elektronska pošta. Govoril sem s predstavniki vodstva lige in italijansko zvezo, ki so mi dajali navodila, kaj storiti. To me je privedlo do tega, da Parma ni dobila evropske licence. Le bedak bi menil, da bi se s prevaro za 300 tisoč evrov odpovedali osmim milijonom evrov, kolikor jih bomo zdaj izgubili, ker ne bomo igrali v Evropi. Ko se bom pomiril, bom zagotovo našel tistega, ki mu bo povrnil to škodo. V Parmi smo pošteni ljudje, ki vodimo pošten klub. Kljub temu jim je zaradi teh potez uspelo, da so me izrinili iz igre. Z nogometom sem opravil. Dovolj imam. Odstopam z mesta predsednika Parme in od 1. julija se tukaj začenja novo poglavje. Parma je zdaj na prodaj," je dejal Ghirardi.

Ne spreglejte