SiolNET. Sportal Nogomet
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francozi izvedli varnostno vajo pri Robertu Beriću

0,08

termometer

Prireditelji letošnjega evropskega prvenstva v nogometu v Franciji so v ponedeljek izvedli varnostno vajo, povezano s preprečevanjem morebitnih terorističnih napadov v tej državi med prvenstvom. Na štadionu Geoffroy-Guichard v Saint Etiennu so izvedli simulacijo napada s kemičnim orožjem.

Na štadionu, kjer prvoligaške tekme igra St. Etienne, klub slovenskega reprezentanta Roberta Berića, bodo tri tekme v predtekmovanju, gostil pa bo tudi eno tekmo osmine finala.

Na vaji je sodelovalo 120 gasilcev, 60 policistov, vključili pa so tudi 20 reševalnih vozil. Na štadionu je v vlogi prostovoljcev sodelovalo 450 ljudi.

"Naš cilj je bil, da preizkusimo, kako usklajene so različne službe. Ustrezno opremo za boj proti nuklearnemu, radiološkemu, biološkemu in kemičnemu orožju imamo spravljeno v bližini štadionov," je vajo pojasnil vodja tamkajšnje policije Bertrand Baray.

Francozi pripravili scenarij napada

Varnost bo zanesljivo ena največjih skrbi prirediteljev junijskega evropskega prvenstva v nogometu v Franciji. Pred začetkom tekmovanja so pred 14 dnevi že izvedli tudi simulacijo terorističnega napada v Nimesu. V simulaciji napada so Francozi pripravili scenarij napada na navijaško območje. Ta zbirališča navijačev bodo po predvidevanjih prirediteljev varnostno najbolj ranljiva območja med EP, saj se bo pred tekmami in med njimi tam zbralo več tisoč ljudi na relativno majhnem območju.

Francija je lani doživela več krvavih terorističnih napadov, najbolj tragičen je bil novembrski v Parizu s 130 žrtvami. Nove skrbi pred EP pa je povzročil še letošnji teroristični napad v Bruslju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin