Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 7. 2021,
9.35

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Tomislav Tomić konferenčna liga NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 22. 7. 2021, 9.35

2 leti, 9 mesecev

Pred tekmo Olimpija : Birkirkara

Evropska neznanka za uvod v novo poglavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Olimpija Ashdod | Olimpijo čaka prva tekma v novi sezoni. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpijo čaka prva tekma v novi sezoni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Danes bodo v novo sezono krenili tudi nogometaši Olimpije. Ljubljančani se bodo na svoji prvi tekmi nasploh v novi sezoni na prvem obračunu drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo ob 18.00 uri pomerili z Birkirkaro.

NK Olimpija Ljubljana : Birkirkara, Mustafa Nukić
Sportal Maribor v težkem položaju, Olimpija do prednosti

Olimpijo danes čaka krstni nastop v novi sezoni. Ljubljančani se bodo za uvod v evropska tekmovanja v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pomerili z Birkirkaro. Ljubljanska ekipa bo tako kot zadnji slovenski prvoligaš vstopila v novo sezono, v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo je bila namreč kot pokalni prvak prosta, v slovenskem prvenstvu pa je bila nedeljska tekma proti Domžalam zaradi torkovega evropskega obračuna prestavljena.

"Zadovoljni smo z napredkom," pravi Tomislav Tomić. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zadovoljni smo z napredkom," pravi Tomislav Tomić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija v novo sezono vstopa z veliko novimi obrazi, ljubljansko ekipo so do zdaj v poletnem prestopnem roku okrepili Sava Petrov, Tomislav Tomić, Mustafa Nukić, Dino Špehar, Almedin Ziljkić, Aldair Djalo in Erik Gliha. Zmaji v sezono 2021/2022 vstopajo z novim trenerjem, to je že pred časom postal Savo Milošević. V pripravah na novo sezono so odigrali pet pripravljalnih obračunov. Najprej so se srečali z Neftchijem in remizirali z 1:1. Sledila sta poraza proti Lokomotivi iz Moskve in Čučaričkemu. Zadnja dva preizkusa so zeleno-beli dobili, in sicer proti Ashdodu in Dekanom.

Prepričani, da bo šlo samo še na boljše

Savo Milošević je pred dobrim mesecem dni sedel na klop Olimpije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Savo Milošević je pred dobrim mesecem dni sedel na klop Olimpije. Foto: Grega Valančič/Sportida Malteški klub, ki bo nasprotnik Olimpije v drugem krogu, igra v malteški prvi ligi, ki jo je do zdaj osvojil štirikrat, nazadnje v sezoni 2012/13, v evropskih tekmovanjih pa je nazadnje igral v sezoni 2018/19, ko je izpadel v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa, v skupinskem delu kateregakoli od evropskih tekmovanj pa malteško moštvo ni zaigralo še nikoli. Tako kot za Olimpijo bo tudi za Birkirkaro to prva tekma v novi sezoni.

"Strokovni štab je opravil analizo nasprotnika, tako da bomo o Birkirkari vedeli vse, kar se da. V srečanje moramo vstopiti maksimalno, saj vemo, kaj ta tekma in napredovanje pomenita za klub," je pred tekmo dejal Olimpijin Tomislav Tomić. "Zadovoljni smo z napredkom. Okrepili smo se z nekaj kakovostnimi igralci, ki bodo naši ekipi veliko pomenili. 'Zlagamo kocke' in mislim, da bo šlo samo še na boljše," je o pripravah lani tretjeuvrščenega kluba v 1. SNL še dejal Tomić.

Olimpija bo v primeru napredovanja igrala proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari.

Preberite še:

Mura - Ludogorec
Sportal Mura stresla okvir vrat, a ostalo je pri remiju brez zadetkov
Mura : Shkendija, kvalifikacije liga prvakov
Sportal Najboljši slovenski klubi dočakali ples kroglic
Ne spreglejte