Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
21.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

UEFA liga prvakov francosko prvenstvo Emmanuel Macron

Torek, 14. 4. 2020, 21.23

1 leto

Elitna francoska liga junija in julija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Neymar | Kdaj bo Neymar in njegovi zvezdniški soigralci nadaljeval sezono? | Foto Reuters

Kdaj bo Neymar in njegovi zvezdniški soigralci nadaljeval sezono?

Foto: Reuters

Francoski nogometni klubi pričakujejo, da bodo lahko končali zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjeno ligaško sezono 2019/20. Kot je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP, bi sezono prve francoske nogometne lige, ligue 1, igrali junija in jo končali julija.

Liverpool
Sportal Končnica lige prvakov kot še nikoli? Uefa ima rešitev.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je za še štiri tedne podaljšal ukrepe za zajezitev pandemije, ki je v Franciji zahtevala 15.700 življenj. Hkrati je francoski predsednik napovedal, da bi se lahko omejitve odpravile, če bi se nadaljevali trenutni pozitivni trendi, kar je dalo kanček upanja klubom v državi, ki so popolnoma ohromljeni od 13. marca dalje.

Junija za zaprtimi vrati?

PSG je tik pred osvojitvijo novega naslova državnega prvaka. | Foto: Reuters PSG je tik pred osvojitvijo novega naslova državnega prvaka. Foto: Reuters Začasna prekinitev sezone pomeni, da se klubi v Franciji soočajo s finančno krizo, saj so se ustavili vsi denarni tokovi, distributerji televizijskih programov pa nočejo plačati zadnjih obrokov televizijskih pogodb z naslova televizijskih pravic za prikazovanje tekem v živo. Po najboljšem scenariju bi se lahko nogometne tekme nadaljevale junija za zaprtimi vrati brez gledalcev, je še poročala AFP. V ligue 1 je do konca sezone ostalo deset krogov.

"Že nekaj časa ne razmišljamo o tem, da bi lahko igrali pred množico ljudi," je za agencijo AFP dejal neimenovani predstavnik francoske poklicne nogometne lige LFP, pod okrilje katere sodi 44 nogometnih klubov v Franciji, 20 v prvi, 20 v drugi in štirje v državnem prvenstvu championnat national.

Jan Oblak
Sportal Janu Oblaku padla vrednost za 20 milijonov evrov

V LFP se zavzemajo za scenarij, po katerem bi se sezona nadaljevala 17. junija, ekipe pa bi igrale dvakrat na teden do 25. julija. Nova sezona 2020/21 pa bi se začela 23. avgusta.

Uefa se bo odločala 23. aprila

V ligi prvakov je znanih šest udeležencev četrtfinala. | Foto: Reuters V ligi prvakov je znanih šest udeležencev četrtfinala. Foto: Reuters Izpeljava tega scenarija bo odvisna od odločitev Evropske nogometne zveze Uefe, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin. Za četrtek, 23. aprila, je načrtovana videokonferenca Uefinega izvršilnega odbora, na katerem naj bi sprejeli odločitev o dokončanju lige prvakov in evropske lige avgusta.

Francoski klubi upajo, da bodo prihodnjo sezono začeli s čim manjšimi motnjami, zlasti, ker naj bi bil donosen televizijski posel s špansko skupino Mediapro vreden rekordnih 1,15 milijarde evrov na leto.

"Pogrešamo kakršno koli gotovost," je za AFP dejal neimenovani predsednik kluba v ligue 1 in dodal: "Ne vemo, kaj se bo zgodilo, če bomo morali po 11. maju drugič iti v blokado."

Ne spreglejte