Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
20.02

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Panathinaikos

Četrtek, 12. 1. 2023, 20.02

1 leto, 3 mesece

V Atenah odjeknila eksplozija, napadli prostore navijačev Panathinaikosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Panathinaikos - navijači | Prostori navijačev Panathinaikosa so bili napadeni že večkrat v preteklosti. | Foto Reuters

Prostori navijačev Panathinaikosa so bili napadeni že večkrat v preteklosti.

Foto: Reuters

Neznanca sta danes v predmestju Aten z doma narejeno eksplozivno napravo napadla prostore, kjer se zbirajo navijači grškega nogometnega velikana Panathinaikosa. Pri tem je nastala materialna škoda, ni pa bilo poškodovanih, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila grška policija.

Eksplozivno telo sta v zgodnjih jutranjih urah odvrgla neznanca na motorju, je razvidno iz posnetkov okoliških varnostnih kamer, ki so jih objavili grški mediji. Eksplozija je poškodovala osem lokalov, sedem domov in dve vozili, je ugotovitve policije povzela grška tiskovna agencija Ana.

Posnetek eksplozije:

Med poškodovanimi objekti so bili tudi prostori navijačev Panathinaikosa. Policija preiskuje nov primer nasilja med navijaškimi skupinami v grškem nogometu, ki je precej pogost pojav. Danes napadeni prostori so bili tako po poročanju AFP v preteklosti že tarča napadov.

Najboljši v prvenstvu, v sredo oba strelca Slovenca

Panathinaikos se poteguje za prvi državni naslov po letu 2010. | Foto: AP / Guliverimage Panathinaikos se poteguje za prvi državni naslov po letu 2010. Foto: AP / Guliverimage Za vodilni klub grške lige sicer igra tudi trojica slovenskih reprezentantov, to so Adam Gnezda Čerin, Benjamin Verbič in Andraž Šporar. Klubski velikan iz Aten je prvi poraz v tej sezoni v domačem prvenstvu doživel šele konec prejšnjega tedna, v sredo pa se je brez težav uvrstil v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Tudi na povratni tekmi je premagal Volos.

Na prvi tekmi je bil 15. decembra boljši s 3:0, med strelce pa so se vpisali vsi trije slovenski legionarji, zgodba pa se je skoraj ponovila tudi na drugi tekmi. PAO je bil na njen boljši z 2:0, tudi tokrat pa so se na seznam strelcev vpisali le Slovenci. V polno sta zadela Adam Gnezda Čerin (40.) in Andraž Šporar (80. minuta). Panathinaikos se bo v četrtfinalu pokala pomeril s solunskim Paokom, pri katerem se dokazuje Jasmin Kurtić. 

Ne spreglejte