Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 2. 2014,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Real Sociedad Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 6. 2. 2014, 10.02

8 let

Eden najbolj tragikomičnih avtogolov osrečil Barcelono (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Barcelone so izpolnili cilj. Na prvi polfinalni tekmi španskega pokala so odpravili Real Sociedad z 2:0, dvoboj pa bo ostal v spominu tudi zaradi nevsakdanjega in smešnega avtogola.

Končni rezultat ne odraža vsega, kar se je v sredo dogajalo na štadionu Camp Nou. Barcelona je bila resda boljša od prve minute in si priigrala več priložnosti, a se tudi dolgo mučila, da je lahko prebila baskovski obrambni zid. Za nameček pa so gostje v 37. minuti, ko je bil rezultat še 0:0, zaman protestirali pri sodniku. Prepričani so bili, da jih je oškodoval za nedosojeno 11-metrovko, a je sodnik po prekršku nad Carlosom Velo le odmahnil z roko. V izdihljajih prvega polčasa je Barcelona ubila dve muhi na en mah. Sergio Busquets jo je spretno popeljal v vodstvo, nato pa je v navalu besa Inigo Martinez sodniku povedal preveč krepkih. Prejel je rdeči karton in olajšal delo Kataloncem. Barcelona je imela tudi v nadaljevanju več izrazitih priložnosti, po eni izmed njih je padel še drugi gol. Alexis Sanchez se je znašel sam pred vratarjem, a je njegov strel zadel vratnico. Branilec Real Sociedada Ion Ansotegi je želel najboljše, a se je njegov načrt, da bi razčistil situacijo, razpletel klavrno. Žogo je nesrečno poslal v smeri vratarja Enauta Zubikaraija, od njega pa se je tragikomično odbila v mrežo. Redko viden avtogol na tako pomembni tekmi je Katalonce popeljal do končne zmage z 2:0.

Po bolečem porazu z Valencio je nogometaše Barcelone v sredo na polfinalnem pokalnem dvoboju, ki se je začel zelo pozno, presenetil skromen obisk. Dvoboj z Real Sociedadom si je na kultnem stadionu Camp Nou ogledalo le 38.505 gledalcev, tako da je bila nezasedena več kot polovica sedežev. "Če bi bil navijač Barcelone in bi moral iti zgodaj v četrtek na delo, potem ne bi prišel na tekmo," je trener Gerardo Martino iskal prizanesljive razloge za slabši odziv gledalcev. O navijačih je po porazu z netopirji s kritičnimi besedami govoril Daniel Alves in dodal, da se včasih na Camp Nouu počuti, kot da bi igral na gostovanju. Kako pa je Brazilec doživel enega slabših obiskov, čeprav se je igrala polfinalna tekma pokalnega tekmovanja? "Tisti, ki dvomijo o nas, lahko ostanejo kar doma. Takih ne potrebujemo," je dejal izkušeni branilec.

Martina ne skrbi Messijeva strelska suša

Argentinec Lionel Messi ni zadel v polno, a je bil zelo blizu. Po prostem strelu je zadel okvir vrat. "To, da Messija ni med strelci, me ne skrbi. Priigral si je tri zelo zrele priložnosti, slej ko prej se bodo vrnili njegovi zadetki," je dejal njegov trener ter rojak Martino, ki si je lahko oddahnil, da so se njegovi izbranci po šokantnem sobotnem porazu z Valencio (2:3) hitro vrnili na zmagovito pot. Brazilec Neymar zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop, pač pa nastop soigralcev spremljal s tribun.

Če bosta povratni polfinalni tekmi v Madridu in San Sebastianu minili brez večjih presenečenj, se bosta za pokalno lovoriko v finalu udarila večna španska tekmeca. Obeta se el clasico, obračun med Realom in Barcelono.

Ne spreglejte