Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
10.17

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Koronavirus nogomet Druga liga

Sreda, 21. 10. 2020, 10.17

3 leta, 6 mesecev

Drugoligaški klubi želijo nadaljevati prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Druga liga simbolična fotografija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Klubi slovenske druge nogometne lige so v skupni izjavi za javnost izrazili zahtevo, da vlada spremeni ukrepe za zajezitev širjenja pandemije novega koronavirusa in tudi klubom v drugi ligi pod strogimi koronskimi pravili dovoli nadaljevati tekmovanje.

Kot so zapisali klubi, ki igrajo v slovenski drugi nogometni ligi, so zaskrbljeni in se zavedajo stanja zaradi pandemije, zato so ukrepi za zajezitev širjenja virusa razumljivi. Vseeno pa si želijo, da se ob upoštevanju strogih pravil tekmovanje lahko nadaljuje.

Pod izjavo so se podpisali vsi klubu slovenske druge nogometne lige: Terme Čatež, Jadran Dekani, Kalcer Radomlje, KNK Fužinar, Krka, Krško, Beltinci, Nafta1903, Drava Dakinda Ptuj, Primorje, Roltek Dob, Rudar Velenje, Šmartno1928, Triglav Kranj in Vitanest Bilje.

Želijo si, da se "2. slovenska nogometna liga v postopkih odločanja o igranju v času zaostrenih pogojev epidemije obravnava kot profesionalna liga, saj tekmujejo v ligi klubi, ki imajo z igralci sklenjene profesionalne pogodbe. Pri tem se bomo klubi zavezali spoštovati vse ukrepe, ki jih sprejme in določi vlada in NZS vezano na izvajanje treningov in tekem. Na ta način bomo zagotovili, da se poslovna tveganja klubov zmanjšajo in njihov obstoj ne bo ogrožen."

Pri številnih nogometaših druge lige gre za poklic, prepoved nadaljevanja tekmovanja pa za njih pomeni tudi prepoved opravljanja poklica.

Vlada je v torek zvečer sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja pandemije novega koronavirusa na področju športa. Ti med drugim predvidevajo, da se tekmovanja v ekipnih športih lahko nadaljujejo le še na ravni najvišjega nacionalnega tekmovanja, v primeru nogometa v prvoligaški konkurenci, in na višjih ravneh tekmovanja.

Preberite še:

Prazna tribuna
Sportal Nove omejitve v slovenskem športu
Ne spreglejte