Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2013,
8.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Didier Drogba Galatasaray

Torek, 29. 1. 2013, 8.35

7 let, 12 mesecev

Drogba tudi uradno ''Turek'': Komaj čakam na ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Afriški nogometni zvezdnik Didier Drogba, ki je v prejšnji sezoni popeljal Chelsea na evropski prestol, se po krajšem postanku na Kitajskem vrača v Evropo. Zvestobo je obljubil turškemu Galatasarayu.

Navijači turškega velikana so na nogah. Ko se je Galatasaray ''na škrge'' v navidez nezahtevni skupini prebil med 16 najboljših v ligi prvakov, so privrženci pomislili, da se bo evropska pot v osmini finala tudi zaključila. Podobno mišljenje je prevladovalo tudi po žrebu, ko se je na drugi strani pojavila kroglica z imenom Schalkeja. Zdaj, ko sta v Carigrad prišla zvezdnika svetovnega formata, se je v mestu, kjer se Evropa srečuje z Azijo, sprožila nova evforija: ''Galatasarayu in takšni ponudbi nisem mogel reči ne. Dočakal sem priložnost, da spet zaigram v ligi prvakov in da se merim z najboljšimi nogometaši na svetu. To je zame veliki dobitek,'' je povedal 34-letni Didier Drogba po sklenitvi dogovora z Galatasarayem, s katerim je podpisal enoinpolletno pogodbo. Zaslužil naj bi vsaj šest milijonov evrov. Dva do konca te sezone, štiri pa v prihodnji, bo pa deležen še dodatnih ugodnosti kot npr. zneska 15.000 evrov za vsak vknjižen nastop. Turški klub je odmevno novico uradno potrdil v ponedeljek zvečer.

Drogba, lanskoletni junak lige prvakov, je v finalu strl srca privržencev Bayerna. Lahko tokrat obarva v črno ''rudarje'' iz Gelsenkirchna, ki spadajo med favorite? Ker je poleg Drogbaja med rumeno-rdečimi pristal tudi Nizozemec Wesley Sneijder, so se apetiti Galatasaraya hitro povzdignili. Dobro mu kaže v domačem prvenstvu, kjer vodi pred Fenerbahčejem in Bešiktašom, zdaj želi narediti korak več še v Evropi.

Drogba se bo novim soigralcem pridružil po nastopu na afriškem pokalu narodov, kjer se v reprezentanci favorizirane Slonokoščene obale srečuje celo z vlogo rezervista. Čeprav sta se za njegovo naklonjenost v času, ko je branil barve kitajskega moštva Šanghaj Šenhua, borila tudi Juventus in Milan, je eden najboljših napadalcev na svetu v zadnjem desetletju, dvakrat je bil izbran tudi za najboljšega afriškega nogometaša leta, izbral Turčijo. In poskrbel za dvig optimizma v vrstah Galatasaraya, pa tudi dodaten dvig previdnosti v očeh branilcev Schalkeja.

Ne spreglejte