Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 3. 2013,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Aleš Mertelj

Torek, 5. 3. 2013, 20.32

8 let

Dovolj je že doživel, presenečenja ne bo dopustil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčane v sredo čaka še drugi v seriji treh derbijev v zgolj desetih dneh. V povratni tekmi četrtfinala pokala Hervis bodo pred domačimi navijači branili visoko prednost s prve tekme.

V prvem delu sezone so blesteli, drugega so začeli sanjsko. Najprej so v prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, v katerem branijo naslov, Olimpijo na njenem igrišču premagali s 3:1. Potem so v prvenstvu s 4:1 pred domačimi navijači nadigrali Triglav. Konec tedna bodo imeli vijoličasti priložnost, da v Ljudskem vrtu Ljubljančane premagajo še v prvenstvu in se oddaljijo na kar 15 točk prednosti pred največjim rivalom in trenutno tudi najbližjim zasledovalcem v prvenstvu, še pred tem bodo z rivali iz prestolnice odigrali povratno pokalno tekmo. Tudi to pred domačimi navijači, v štajerskem nogometnem hramu. Zdi se, da gre tokratni derbi primerjati s tistim sobotnim med Realom in Barcelono – nihče ne pričakuje čudeža in visoke zmage Olimpije, ki bi ekipo Andreja Razdrha popeljala med najboljše štiri -, zato ni preveč pomemben. V vijoličastem taboru se s tako mislečimi nikakor ne strinjajo. Trener, ki ima ogromno izkušenj iz časa igralske kariere, dovolj pa je doživel tudi v trenerski vlogi, pričakovano sporoča, da ni odločeno še prav nič. ''Tekme se bomo lotili resno. Bodite prepričani, da bomo igrali zelo odgovorno. Seveda imamo lepo prednost, a nas ta niti slučajno ne bo uspavala. Sam sem v nogometu doživel in videl že marsikaj in dobro vem, da nas visoka prednost, ki jo imamo, ne sme uspavati. Tekme se moramo lotiti, kot da prve sploh ni bilo. Od prve do zadnje minute moramo igrati odgovorno in pametno. Verjamem, da tako tudi bo,'' je na novinarski konferenci dan pred tekmo povedal Darko Milanič.

Koliko navijačev bo v Ljudskem vrtu, ni znano. Tekma je sredi tedna, v dokaj zgodnjem terminu, a več kot jih je bilo v Stožicah, jih zagotovo bo. Pri Mariboru si seveda želijo, da bi jih bilo čim več, za spodbudo pa se jim bodo skušali oddolžiti z novo zmago. Čeprav rezultatsko ne bi pomenila veliko, je zmaga nad velikim rivalom vselej sladka. Tudi zavoljo dodatne samozavesti, ki bi se naselila v garderobo vijoličastih pred novim večnim derbijem konec tedna v prvenstvu.

''Trenutno me zanima samo sredina tekma, o nedeljski še ne razmišljam. Tako je tudi z mojimi fanti. Ubadamo se le z vprašanjem, kako se uvrstiti v polfinale pokala. Pripravljeni smo na vse različice, tudi na zelo napadalno Olimpijo, ki je v zaostanku in nima izgubiti ničesar. Seveda pa nas to, da tekmec zaostaja, ne bo zmotilo. Tudi tokrat bomo skušali zmagati,'' je še povedal trener najboljšega slovenskega kluba, ki je v prvih dveh tekmah v letošnjem letu zabil sedem golov. ''Zelo me veseli, da smo učinkoviti. Stremimo k temu, da bi prevlado, ki jo imamo na tekmah, potrjevali z goli. Veseli me tudi, da je lista strelcev zelo raznolika. Zato se nasprotniki zelo težko prilagajajo na našo igro in se usmerja na zgolj enega posameznika, saj nevarnost preži z vseh strani,'' je na eno izmed glavnih značilnosti uspešnega Maribora iz zadnjih let opozoril Milanič.

Ne spreglejte