Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 3. 12. 2017, 19.15

6 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Domžale : Olimpija

Domžale po zmagi nad Olimpijo na tretje mesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK Domžale NK Olimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

Ljubljančani so za nov vzpon na vrh lestvice po mariborski zmagi v soboto potrebovali nove tri točke, a so se zavedali, da bo naloga težka. V lokalnem obračunu z Domžalčani so se gostitelji predstavili kot izjemno trdna in močna ekipa, na koncu pa so zasluženo zmagali in skočili na tretje mesto prvenstvene lestvice, medtem ko je Olimpija ostala na drugem s tremi točkami minusa za Mariborom.

V 34. medsebojni ligaški obračun (do danes so imeli več zmag, 18, gostje) so precej bolje začeli Domžalčani. Čeprav so igrali brez kaznovanega Jureta Balkovca, se to ni poznalo, njegova zamenjava Dario Melnjak pa se je izkazal tudi z zadetkom, ki je na koncu tudi odločil dvoboj.

A ne le zaradi gola v 29. minuti, v prvem polčasu so bili domači precej boljši in vodstvo je bilo zasluženo. Pri Olimpiji, kjer je poškodovanega vratarja Aljaža Ivačiča tokrat zamenjal Nejc Vidmar, je imel prav slednji največ dela in tudi največ zaslug, da je njegova ekipa kljub podrejenemu položaju obdržala možnosti za ugoden izid.

Domžalčani so povedli po kotu, ko je Senijad Ibričić dobro podal pred vrata, tam pa je vratarja Olimpije prehitel Melnjak in žogo z glavo potisnil v gol.

Pred tem je bil dvakrat zelo nevaren Marko Alvir, v 14. minuti je pobegnil obrambi gostov, a je Vidmar pravočasno stekel iz vrat in ustavil žogo, pred koncem prvega polčasa pa je isti igralec poskušal še s prodorom in preigravanjem Vidmarja, ki pa mu je nato žogo ob robu kazenskega prostora le odvzel.

NK Domžale NK Olimpija | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zelo vroče pa je bilo pred Vidmarjevimi vrati že v 26. minuti, ko je streljal Agim Ibraimi, pred golom je njegovo podajo za las zgrešil Gaber Dobrovoljc, vratar Vidmar pa je z nogo še odbil žogo v kot.

Gostje so si edino resnejšo priložnost v tem delu priigrali šele v 42. minuti, ko je od daleč z močnim strelom zapretil Denis Klinar, a je vratar Ajdin Mulalič žogo zanesljivo ujel.

Ljubljančani so v drugem delu le nekoliko stopnjevali ritem in popravili svojo igro. Tako se je dogajanje na začetku tega dela preselilo pred vrata domačih, toda kljub pritisku strelskega učinka za zeleno-bele ni bilo. Najbližje izenačenju so bili gostje v 54. minuti. Dario Čanađija je podal Roku Kronavetru, po strelu slednjega pa se je žoga odbila od Melnjaka, v vratnico in nato v kot. Nekoliko pozneje je poskusil še Issah Abass, toda žoga je končala prek vrat.

A Domžale so ta pritisk zdržale, pozneje pa se je začelo gostom vse bolj muditi. Trener Igor Bišćan je v igro poslal še Nathana Oduwo, Ricarda Alvesa in Leona Benka, toda pravega učinka v napadu tudi z osvežitvami ni bilo in domači so uspešno branili minimalno vodstvo.

V zadnjih minutah tekme se je nekoliko več dogajalo pred Mulalićem. A za Ljubljančane brez učinka, po drugi strani pa so več prostora pred vrati tekmecev domači tudi izkoristili in v 90. minuti je po strelu Nermina Hodžiča Vidmar žogo odbil v kot.

Vrhunci s tekme v Domžalah:

V naslednjem krogu bodo 9. decembra Domžalčani gostovali pri Rudarju, isti dan pa bo Olimpija gostila Celjane.

Domžale : Olimpija 1:0 (1:0)

Štadion Športni park Domžale, gledalcev 2000 sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače), Vidali (Gračišče).

Strelec: 1:0 Melnjak (29.).

Domžale: Mulalić, Širok, Dobrovoljc, Klemenčič, Melnjak, Husmani, Ibraimi (od 77. Bizjak), Alvir (od 90. Žužek), Vetrih (od 80. Hodžič), Kirm, Ibričić.

Olimpija: Vidmar, Apau (od 72. Oduwa), Ilič, Bajrić, Štiglec, Čanađija, Kapun (od 69. Alves), Klinar, Kronaveter, Abass, Vombergar (od 80. Benko).

Rumeni kartoni: Širok, Mulalić; Bajrić, Kronaveter.
Rdeč karton: /

Ne spreglejte