Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
21.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

Natisni članek

PSG Crvena zvezda UEFA liga prvakov stavnice kazen

Petek, 12. 10. 2018, 21.00

1 leto

Francoski preiskovalni organi so pod drobnogled vzeli tekmo med PSG in Crveno zvezdo

So se med tekmo v Parizu res dogajale nepravilnosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

PSG Crvena zvezda | Parižani so Beograjčane premagali s 6:1. Vse skupaj je še bolj sumljivo, saj so z Napolijem v prvem krogu remizirali z 0:0. | Foto Reuters

Parižani so Beograjčane premagali s 6:1. Vse skupaj je še bolj sumljivo, saj so z Napolijem v prvem krogu remizirali z 0:0.

Foto: Reuters

Francoski organi pregona so začeli preiskavo o morebitni namestitvi tekme lige prvakov med PSG in Crveno zvezdo. Francoski prvaki so Beograjčane premagali s 6:1, eden izmed uradnih mož srbskih prvakov pa naj bi po pisanju francoskega časnik L'Equipe na zmago s petimi goli razlike stavil kar pet milijonov evrov.

Čeprav se je o namestitvi govorilo že takoj po srečanju, so francoski organi pregona v petek tudi uradno odprli preiskavo. Francoska finančna komisija je reagirala po opozorilu Evropske nogometne zveze (Uefa), ki naj bi dvomili o pristnosti izida. Po poročanju časnika naj bi eden izmed uradnih mož Crvene zvezde na zmago PSG s petimi zadetki razlike stavil kar pet milijonov evrov. Oba kluba očitke odločno zanikata očitke.

Pri Crveni zvezdi so ogorčeni: ''Jezni in zaskrbljeni zanikamo poročanje časopisa L'Equipe. Obtožbe lahko povzročijo veliko škodo ugledu našega kluba, zato podpiramo, da Uefa in francoski preiskovalni organi raziščejo zadevo in pridejo do resnice,'' sporočajo in upajo, da bo zgodba dobila epilog čim prej, da si kar najhitreje operejo ime. Tudi v PSG so dejali, da nikoli niso in tudi nikoli ne bodo počeli česa, kar bi ogrozilo njihovo integriteto.

Kaj je res in kaj ne, bo pokazala preiskava. Uefa za zdaj molči. ''Uefa nikoli ne komentira morebitnih ali obstoječih preiskav primerov nameščanja tekem. Vse z razlogom, da ne bi ogrozila postopka takšnih preiskav.''

L'Equipe je za mnenje prosil tudi ARJEL, organ, pristojen za nadzor igre na srečo v Franciji. Ta je dejal, da v te primeru sumljivih vplačil ni bilo.

Preberite še:

Dinamo zagreb
Sportal Dinamo bo moral globoko seči v žep

 

Ne spreglejte