Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2018,
22.57

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Amir Dervišević NK Maribor NK Maribor

Torek, 17. 4. 2018, 22.57

6 let

Amir Dervišević in NK Maribor do leta 2020

Ljubljančan, ki mu je klofuta spremenila življenje, ostaja v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66
Amir Dervišević | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Amir Dervišević, ljubljanski nogometaš, ki je bil še pred kratkim na izhodnih vratih Maribora, s katerim je imel podpisano pogodbo le do konca sezone, je po dobrih predstavah v zadnjih tekmah, na katerih je nekoliko nepričakovano dočakal priložnost, očitno prepričal klubsko vodstvo. Pri Mariboru so namreč danes objavili, da so s 25-letnim vezistom podaljšali pogodbo.

Amir Dervišević, ki je član Maribora že od leta 2013, je bil v Ljudskem vrtu praktično odpisan od trenutka, ko so ga pred skoraj natanko dvema letoma na treningu napadli nezadovoljni navijači Maribora. To je bila afera, po kateri je iz kluba po javnem pranju umazanega perila po sporu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem moral zvezdnik takratne zasedbe Agim Ibraimi.

Potem za Maribor praktično ni igral. Nekaj časa je bil posojen v vrste drugoligaša Veržeja, nekaj časa je bil član takratne B-ekipe Maribora, ki je nastopala v tretji ligi. Po razpustitvi B-ekipe - ta je bila za Mariborčane velik finančni zalogaj, ki se po njihovem mnenju ni obrestoval - je bil na začetku te sezone priključen ekipi Maribora, a je v prvem delu sezone odigral le tri minute.

Zdelo se je, da le še čaka na iztek pogodbe

Vrnil se je med žive. | Foto: Vid Ponikvar Vrnil se je med žive. Foto: Vid Ponikvar Bolj ali manj se je zdelo, da bo le počakal do izteka pogodbe, ki jo je imel podpisano do 31. maja 2018, a nato se je pozimi zgodil zasuk. Na pripravah je prepričal trenerja Darka Milaniča. Najprej sicer ni igral, potem pa je dobil priložnost na petih tekmah in se izkazal. Od prve do zadnje minute je nastopil tudi pri obeh zadnjih prvenstvenih zmagah in se pri nedavni kanonadi v Novi Gorici s 6:0 izkazal tudi z dvema podajama.

Očitno je dokončno prepričal, saj so se v Mariboru odločili, da z njim podaljšajo pogodbo, in ga nagradili z novo dvoletno pogodbo, ki se zdaj izteče leta 2020.

Upa, da bo Mariboru pomagal do novega naslova državnega prvaka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Upa, da bo Mariboru pomagal do novega naslova državnega prvaka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Lepi trenutki se kar vrstijo

"Lepi trenutki se zdaj kar vrstijo, razlogov za zadovoljstvo ne manjka. Smo v zmagoviti seriji, veliko mi pomeni, da sem pridobil trenerjevo zaupanje in pokazal, da še zmeraj lahko igram in pomagam moštvu. Vesel pa sem tudi odločitve vodstva kluba s ponujeno novo pogodbo, kar je dodaten motiv za nadaljnje delo. Liga prvakov, evropske tekme, trofeje. Toliko tega sem že doživel tukaj in želim si, da bi ob nadaljevanju sodelovanja skupaj dosegli nove uspehe," je bil ob podaljšanju pogodbe vesel Ljubljančan, ki je nogometno pot začel v Interblocku in pozneje zaigral še za Krko. Včasih je bil tudi mladi slovenski reprezentant. Za izbrano vrsto do 21 let je zbral osem nastopov.

Ne spreglejte