Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2013,
6.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorica Domžale Celje Triglav Maribor Olimpija Luka Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 30. 3. 2013, 6.45

5 let, 2 meseca

Derbi v Stožicah, prenos iz Ljudskega vrta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vse tekme 26. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bodo na sporedu v soboto. Najprej bodo igrali v Novi Gorici, Celju in Murski Soboti, na Planet TV bo prenos iz Maribora, na koncu pa derbi v Stožicah.

Po skalpu v Ljudskem vrtu se Domžalčani odpravljajo na za njih tradicionalno zelo neugodno gostovanje v Novo Gorico. Ob tem so Goričani ujeli solidno formo, neporaženi pa so že pet tekem. Po zimskem premoru je zasedba Mirana Srebrniča izboljšala predvsem igro v obrambi. Pri Gorici bodo manjkali suspendirani Welle N'diaye, Amadej Vetrih, kakor tudi najboljši klubski strelec Dejan Žigon. Igral ne bo niti posojen igralec Domžal, Saša Aleksander Živec.

Pogled na lestvico priča, da so tretjeuvrščene Domžale v vlogi favorita proti šestouvrščenim Primorcem, vendar Gorica ima pozitiven izkupiček. Dobila je skoraj polovico od petdesetih medsebojnih tekem, za primerjavo, Domžale le enajst. Domžalčani, ohrabreni z zmago proti Mariboru, so med reprezentančnim premorom odigrali še tekmo v Zagrebu proti istoimenskemu klubu, ki ga vodi Miroslav Blažević. Tekma se je končala z remijem, za Stevana Mojsilovića pa je spodbudna tudi vest, ker bo imel na razpolago večino igralcev. Manjkal bo le Dragan Čadikovski, ki ima težave s stegensko mišico. V kader se vračata bočna prekmurska nogometaša, suspendirani Erik Janža, po poškodbi pa tudi Žiga Kous. Domžale so na zadnjih petih gostovanjih kar štirikrat zmagale.

Lokalni obračun je precej bolj pomemben za klub iz Kidričevega, ki se bori za obstanek. Celjani so dobili uvodni tekmi spomladanskega dela sezone, nazadnje pa izgubili proti Olimpiji. Celjani so v tej sezoni dvakrat že premagali tokratnega nasprotnika, srečali pa se bodo tudi v polfinalu Pokala Slovenije. Aluminij se je z gostovanja v Fazaneriji vrnil s točko in štirimi točkami prednosti pred Muro 05.

Aluminij je v nizu enajstih tekem brez zmage, česar doslej ni uspel prekiniti niti novi trener Edin Osmanović. V kader se vračajo Emir Hodžurda, Dorijan Ožvald in Gorazd Zajc, ki bo verjetno nadomestil kaznovanega Roberta Kureža. Celjani so seveda favoriti.

Med reprezentančnim premorom se je največ pisalo o Muri 05, ki ima ogromne finančne težave. Klub naj bi po nekaterih vesteh dolgoval celo več kot 1,5 milijona evrov, novo vodstvo kluba pa je med drugim omenilo, da tudi vnovičen kolaps prekmurskega prvoligaša ni izključen. Med drugim so zaradi krčenja stroškov zaprli del severne tribune v Fazaneriji, kjer bo gostoval Triglav. Gre za obračun začelja, oboji pa se nadejajo prve letošnje zmage. Zasedba Anteja Šimundže bo precej oslabljena, saj nimajo pravice nastopa Rajko Rep, Arpad Vaš, Matic Maruško. Fabijan Cipot pa je poškodovan.

Od skupno šestih medsebojnih tekem je ekipa Mure 05 dobila kar štiri, od tega dve na Fazaneriji. Triglav bo zaradi vremenskih razmer že četrto zaporedno tekmo igral na gostovanju. Pri Triglavu nima pravice nastopa le Petar Stojnić. Triglav je v letošnji sezoni najslabša gostujoča ekipa, saj je na trinajstih tekmah v gosteh osvojil zgolj šest točk.

Nogometaši vodilnega Maribora imajo priložnost, da se oddolžijo navijačem za poraz proti Domžalam. Tudi tokrat je imel Darko Milanić odsotnih precej reprezentantov, najbolj dejaven je v dresu Makedonije bil Agim Ibraimi. Tokrat bo manjkal Nusmir Fajić, med vratnici pa se po suspenzu zaradi izključitve vrača Jasmin Handanović. Dejan Mezga je pozdravil poškodbo, Timotej Dodlek pa zaradi težav s trebušnim zidom še naprej ni pripravljen za igranje. Maribora je bil na dosedanjih 30 tekmah z Velenjem pred domačimi gledalci poražen le trikrat, nazadnje aprila 2010. Robert Berić je na zadnjih treh medsebojnih obračunih vselej zadel mrežo.

Pri Rudarju, ki zaseda sedmo mesto, se v ekipo vrača David Kašnik, manjkal bo Christian Bubalović. Največ preglavic pri Rudarju imajo z odsotnostjo Elvisa Bratanovića, ki se je poškodoval v dresu mlade reprezentance na Slovaškem. Manjkala bosta tudi Rusmin Dedić in Nemanja Stjepanović. Rudar je izgubil kar zadnjih devet prvenstvenih tekem z ekipo Maribora, kar je najdaljša serija na sedeminpetdesetih medsebojnih tekmah.

Obračun si boste lahko ogledali na Planet TV.

Derbi kroga bo v prestolnici, kjer bo Olimpija pričakala Koprčane. Ljubljančani so odlično začeli spomladanski del in so trdno na drugem mestu, medtem ko so Koprčani tudi v igri za Evropo. Andrej Razdrh je na klopi Olimpije debitiral prav proti Kopru. Pri Olimpiji manjkajo Dejan Đermanović, Anže Zorcu, Filip Valenčič in tudi William Franklin Vicente.

Pri Kopru so z Milanom Mandarićem dosegli dogovor o odplačevanju dolga (800 tisoč evrov), med drugim pa odigrali prijateljsko tekmo proti Udineseju na Bonifiki (3:3). Koprčani so zaradi slabšega vstopa v drugi del prvenstva malce bolj pod pritiskom in za tretjim mesto, ki prinaša Evropo, kjer so Domžale s tekmo manj, zaostajajo za eno zmago. Ob tem bo proti Olimpiji manjkal še Bojan Đukić. Ta tekma je vsaj na papirju pomembnejša za Primorce.

Ne spreglejte