Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
12.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Mura

Četrtek, 28. 3. 2013, 12.00

8 let, 1 mesec

Dejan Kurbus: učil se je pri Mariboru, priložnost dobil v Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med mladimi nogometaši, ki so začeli opozarjati nase v slovenski ligi, je tudi Dejan Kurbus. Izhaja iz mariborske šole, pod vodstvom Anteja Šimundže pa je v Muri začel dobivati resnejšo priložnost.

Dejan Kurbus je v Fazanerijo prišel že pred začetkom sezone, potem ko je hitro prepričal na preizkušnji. Debi med prvoligaši je dočakal ob koncu lanskega leta na tekmi proti Kopru in že v prvem polčasu prejel rdeči karton. Na naslednjo priložnost je čakal vse do začetka uvodnega dela spomladanskega prvenstva, ko ga je bolje spoznal povratnik k Muri, Ante Šimundža. Postal je eden pomembnejših igralcev, ki bodo poskušali klubu pomagati do obstanka v ligi.

Z igranjem nogometa je začel pri Veržeju, njegov talent so opazili v Mariboru in sledila je selitev v Ljudski vrt. "Maribor dela z mladimi zares dobro. Ima odlične pogoje, organizirano je prehranjevanje, štipendiranje za obetavne igralce, pogodbe ... Vse to že pri kadetih, pri mladincih pa se nogometaši privajajo na člansko raven igre in profesionalizem," je o delovanju pri najuspešnejšem nogometnem kolektivu v Sloveniji dejal 20-letnik.

Slovenska liga dobra odskočna deska

Že v svoji prvi prvoligaški sezoni je deležen nič kaj lahke naloge. Mura je namreč v zahtevnem položaju, kar je le še dodaten pritisk za mlade igralce. "Res je, da klub ni v najboljšem stanju, vem pa, da se vsi trudijo, ampak na igrišču odmislim težave in dajem vedno vse za ekipo," pravi robustni vezist, ki ne skriva ambicij.

"Želja je, da do konca sezone odigram čim več tekem, se dokažem in z Muro 05 ostanem v prvi ligi. Liga je kakovostna in mladi igralci se lahko od izkušenejših veliko naučijo. To je dobra odskočna deska za mlade pred odhodom v tujino. Moj namen je, da bi se izoblikoval v kakovostnega nogometaša. Ambicije pa so igranje v tujini in za izbrano vrsto," pravi Kurbus.

Ne spreglejte