Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Schalke liga prvakov liga prvakov Roman Abramovič

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 20.12

8 let

Čustveno snidenje, a motiv ne bo maščevanje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski strateg Roberto di Matteo, ki se je pred kratkim usedel na klop Schalkeja, bo v torek pričakal ekipo, ki jo je v letu 2012 popeljal do zgodovinskega naslova v ligi prvakov.

Čeprav je Italijan Chelsea sredi Münchna popeljal do zgodovinskega uspeha, se je njegov naziv junaka hitro spremenil v bedaka. No, tako je vsaj menil šef Londončanov Roman Abramović, ki je Italijana le šest mesecev po osvojitvi lige prvakov odpustil.

Čeprav se niso razšli prijateljsko, novi trener ekipe iz Gelsenkirchna proti Chelseaju ne kuje nikakršne zamere, vseeno pa ga zanimajo samo tri točke. Če bi mu to uspelo, bi se na vrhu skupine G izenačili s četo Joseja Mourinha. "Vse, kar me zanima na tekmi proti Chelseaju, so tri točke. Nič drugega," je na provokativna vprašanja na tiskovni konferenci pred tekmo odgovarjal Roberto di Matteo.

"Ne gojim nikakršnih zamer. Tam sem svoj čas zelo užival. Spoznal sem nekaj izjemnih ljudi, pa tudi klub mi je dal veliko. Nima veliko trenerjev priložnosti, da se bojuje za naslov v ligi prvakov. Z mano na čelu je klubu to uspelo prvič v zgodovini, zato je bilo veselje še toliko večje," je še dodal 44-letni Italijan.

Chelseajev lastnik Abramovič je junija leta 2012 z di Matteom podpisal novo dveletno pogodbo, a manj kot šest mesecev zatem je Italijan že moral oditi. Kaplja čez rob je bil poraz v ligi prvakov proti Juventusu (0:3). "To je življenje. Čas v nogometu je zelo pomemben, a le malo je klubov, ki ti ga da toliko, kot bi ga rad. A tako deluje moderen nogomet. To moramo sprejeti in s tem živeti. Življenje se po moji razrešitvi z mesta trenerja ni ustavilo, ampak je teklo dalje. Tako pač je," je Roberto očitno res že pozabil morda malce kruto slovo, a bo v torek, če se bo le ponudila priložnost, z veseljem premagal svoj nekdanji klub.

"Chelsea je nesporni favorit naše skupine, a vse je še odprto. Tudi mi lahko osvojimo prvo mesto v tej skupini, zato je treba zmagovati na domačih tekmah. Upam, da nam to uspe. Še vedno pa sta tukaj tudi Sporting in Maribor."

Schalke in Chelsea sta se do zdaj v ligi prvakov pomerila petkrat, a še nikoli niso zmagali Nemci. Trikrat so zmagali Angleži, dvakrat pa je bil izid izenačen.

Ne spreglejte