Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
7.52

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

ZDA Urugvaj Copa America

Petek, 28. 6. 2024, 7.52

2 dneva, 10 ur

Copa America, 27. junij

Urugvaj zakuril petardo in na stežaj odprl vrata izločilnih bojev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Urugva, Copa America | Urugvajci so visoko odpravili Bolivijce in naredili velik korak proti četrtfinalu. | Foto Guliverimage

Urugvajci so visoko odpravili Bolivijce in naredili velik korak proti četrtfinalu.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Urugvaja so sinoči na tekmi drugega kroga skupine C južnoameriškega prvenstva s 5:0 odpravili Bolivijo in krog pred koncem predtekmovanja naredili velik korak proti četrtfinalu. Na drugi tekmi te skupine je Panama z 2:1 premagala ZDA.

Kljub visoki zmagi si Urugvajci uradno še niso potrdili nastopa v izločilnih bojih, a so izredno blizu. Pred tretjim krogom imajo na vrhu šest točk, ZDA in Panama imata tri, medtem ko je Bolivija brez.

Toda v zadnjem krogu se bo Urugvaj meril z ZDA, Panama pa z Bolivijo, tako da kljub zelo majhnim možnostim drugačnega razpleta, Urugvaj vseeno še nima potrjenega četrtfinala.

A sodeč po tokratni predstavi na stadionu MetLife v New Jerseyju ne bodo imeli veliko težav z gostitelji pokala Amerik. Proti Boliviji so tekmi nadzorovali od začetka do konca, prav tako pa so tekmecem nasuli pet golov.

V prvem polčasu sta zadela Facundo Pellistri (8.) in Darwin Nunez (21.). V drugem polčasu pa so ob koncu zmago potrdili Maximiliano Araujo (77.), Federico Valverde (81.) in Rodrigo Bentancur (89.).

Poraz Američanov

Gostitelji prvenstva Američani so v Atlanti doživeli prvi poraz na tem turnirju. Na stadionu Mercedes-Benz so že v 18. minuti ostali brez Timothya Weaha, ki je bil po ogledu videoposnetka izključen. Kljub temu so Američani le štiri minute zatem s sijajnim strelom Folarina Baloguna z roba kazenskega prostora in s pomočjo vratnice povedli.

Toda hitro so nogometaši Paname izenačili, že v 26. minuti je bil natančen Cesar Blackman. Prve tri točke Panamcem je v 83. minuti priigral Jose Fajardo. Tudi ti so sicer zadnje minute odigrali brez izključenega Adalberta Carrasquilla.

Copa America, Lautaro Martinez
Sportal Argentina strla odpor Čila in napredovala, Kanada ugnala Peru
Ne spreglejte