Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 5. 2015,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ćiro Blažević Izet Rastoder NK Olimpija NK Olimpija Zdravko Mamić

Četrtek, 21. 5. 2015, 19.15

8 let

Ćiro Blažević: Tudi če mi ponudijo milijon evrov, me ne bo v Olimpijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za vse tiste, ki ste v prihodnjih mesecih upali na šov, ki ga s sabo vedno prinese legendarni Hrvat, je tu slaba novica. Miroslav Blažević Ćiro očitno ne bo trener Olimpije.

"Pri meni je bil novinar iz Slovenije, ki mi je rekel, da naj bi o novem trenerju pri Olimpiji odločali v ponedeljek. Ker me predsednik še vedno ni poklical, mi je jasno, da jaz nisem kandidat, zato že zdaj lahko potrdim, da me v Ljubljano ne bo. Sem preveliko ime v svetu nogometa, da bi čakal do ponedeljka, ko mi bodo pri Olimpiji sporočili, da name ne računajo. Izetu Rastoderju sporočam, da od posla odstopam jaz. V Ljubljano me ne bo, tudi če mi ponudijo milijon evrov! Z menoj se ne bo nihče zafrkaval," je, ko se je popoldne javil na naš klic, besnel Miroslav Blažević Ćiro, sočnih kletvic ob tem seveda ni manjkalo.

Pri Olimpiji z njim niso mislili resno

Očitno je tudi na uho legendarnega trenerja, ki je že v letih, letos je dopolnil 80 let, prišla informacija, da predsednik edinega ljubljanskega prvoligaša Izet Rastoder z njim nikoli ni mislil resno, kot tudi to, da pri Olimpiji nad njegovim morebitnim prihodom ni bil navdušen prav nihče, zato je bilo za razplet, o katerem se je na široko pisalo v zadnjih dneh, bolj malo možnosti.

Da je res tako, potrjuje tudi dejstvo, da predsednik ljubljanskega prvoligaša od takrat, ko se je z njim pred nekaj tedni pogovarjal v enem izmed zagrebških hotelov, trenerja, ki je Hrvaško popeljal do brona na svetovnem prvenstvu leta 1998, ni poklical niti enkrat. Kot tudi to, da ga v soboto, ko si je Blažević v Stožicah v živo ogledal prvenstveno tekmo proti Celju, predsednika ni bilo zraven.

Olimpiji bi pomagal tudi Zdravko Mamić

"Tekmo sem si ogledal zato, ker mi je tako svetoval Rastoder. Da malo vidim, kakšno ekipo ima Olimpija. Ko sva se pogovarjala, mi je predstavil pogoje, ki naj bi jih imel v Ljubljani. Od plače in vsega drugega. Sploh me ni zanimalo, takoj sem bil za stvar. Res sem se veselil. Ravno včeraj sem imel dolg intervju za hrvaški Jutarnji list, v katerem sem vzhičeno govoril o tem, kako zelo veliko energije imam za delo v Ljubljani. Zato sem zdaj, ko vem, da me tja ne bo, zelo razočaran," je z žalostnim glasom nadaljeval Blažević.

"Sam sem že naredil program priprav in imel v glavi marsikatero rešitev za Olimpijo. Tudi z Zdravkom Mamićem (prvi mož dolgoletnega hrvaškega prvaka Dinama iz Zagreba, op.p.) sem se dogovoril, da bo pomagal. V Ljubljano bi poslal nekatere nadarjene nogometaše, ki bi bili Olimpiji v veliko pomoč. Škoda, pa tako velike načrte sem imel," se trener, ki je navduševal tudi v vlogi selektorja Bosne in Hercegovine, bil pa tudi selektor Švice in Irana, ni ustavil.

Slovencem sporoča, da jih ima rad

"Slovencem sporočam, da jih imam rad. Olimpijo sem zavrnil zaradi neresnega predsednika in ne zaradi česa drugega. Mislil sem, da je Rastoder resen človek, a sem se zmotil. Zdaj mi je jasno, zakaj je Olimpija, ki je v nekdanji Jugoslaviji igrala pomembno vlogo, v zadnjih letih daleč od vrha slovenskega nogometa. S takšnim predsednikom pač ne more biti v vrhu. Rastoderju sporočam, naj se še naprej ukvarja z bananami, mene pa pusti pri miru!" je daljši monolog končal legendarni trener, ki je med pogovorom večkrat poudaril, da je zelo razočaran, se vmes enkrat tudi zelo razburil in se zato ob koncu tudi opravičil.

"Oprostite, v tem pogovoru tudi do vas nisem bil najbolj uglajen, a morate me razumeti. Sem zelo jezen," je sklenil.

Ne spreglejte