Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
10.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

anketa liga prvakov Bojan Prašnikar

Sobota, 24. 5. 2014, 10.14

7 let, 12 mesecev

Cime meni, da bo Real premagal Atletico z 2:1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O tem, kako se bo razpletel finale lige prvakov med Realom in Atleticom, smo povprašali nekaj znanih slovenskih imen. Kaj so povedali Bojan Prašnikar, Tomaž Kavčič, Sebastjan Cimerotić in Erik Janža?

Sebastjan Cimerotić, nekdanji reprezentant Slovenije: "Čaka nas spektakel. V finalu sta ekipi, ki sta si mesto v Lizboni najbolj zaslužili. Real je odličen, Atletico je osvežitev za današnji nogomet, v katerem glavno vlogo igra denar. Diego Simeone je s svojo ekipo dokazal, da lahko zmaguješ, tudi če nimaš najdražje ekipe. Veseli me, da je tako. Bom pa v finalu vseeno navijal za Real, čeprav bi tudi Atleticu privoščil zmago. Real je favorit, a bo imel veliko dela, da premaga Atletico. Če bosta imela Cristiano Ronaldo ali Gareth Bale slab dan, lahko tudi izgubi. Napovedujem, da bo Real zmagal z 2:1."

Erik Janža, reprezentant Slovenije: "Mislim, da sta si obe ekipi zaslužili finale, vendar bi raje videl, da prvak postane Atletico Madrid. Dokazali so, da so prava ekipa in lahko tudi brez zvenečih okrepitev storijo marsikaj dobrega. Upam pa na dobro tekmo."

Tomaž Kavčič, selektor mlade reprezentance Slovenije: "Zelo zanimivo bo, šlo bo na nož. Atletico zagotovo ne bo igral preveč napadalno, Real ima na drugi strani s Carlom Ancelottijem dovolj izkušenega trenerja. Italijan bo vedel, kaj narediti. Prednosti ne dajem nobenemu. Napeto bo. To je finale. Gre za življenje in smrt. Oboji bodo naredili vse, da zmagajo. Real je v očeh marsikoga favorit, a Atletico ga je v Španiji v tej sezoni že prehitel. Zakaj ga ne bi premagal še v ligi prvakov?"

Bojan Prašnikar, nekdanji selektor Slovenije: "Gre za španski derbi. Prvenstvo je dobil Atletico, Real pa se bo poskušal maščevati. Favorit je zagotovo Real, saj ima boljšo ekipo in boljše napadalce, sposoben pa je zadeti iz protinapada. Atletico je zelo discipliniran. Če ne bo igral Diego Costa, se bo to najbrž poznalo. Favorit je Real, ni pa na tisti ravni, kot naj bi bil."

Ne spreglejte