Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
3. 10. 2015,
13.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastjan Cimirotić Sašo Udovič Alfred Jermaniš

Sobota, 3. 10. 2015, 13.02

7 let, 12 mesecev

Cime bo razkril, kako je nekoč paral živce branilcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski reprezentanti Sebastjan Cimirotić, Sašo Udovič in Alfred Jermaniš so združili moči pri nogometnem projektu, v katerem želijo mladim nadobudnežem podati čim več znanja in veščin.

Trojica, ki je pred leti ponosno nosila državni dres in navduševala navijače slovenske izbrane vrste, še ni rekla zadnje. Še vedno je globoko vpeta v domače nogometno okolje. Sebastjan Cimirotić pomaga nogometnemu klubu Olimpiji, Alfred Jermaniš je desna roka selektorja mlade reprezentance, Sašo Udovič pa po tem, ko je zapustil vrste ljubljanskega prvoligaša in prenehal opravljati funkcijo športnega direktorja, redno spremlja dogajanje v slovenskem nogometu in čaka na nove izzive.

Cime je veljal za enega najbolj nadarjenih nogometašev na sončni strani Alp in to na tekmah najvišje ravni dokazoval tudi z njegovim prepoznavnim orožjem, atraktivnimi preigravanji. Ni jih še pozabil, a so svoje naredila leta, tako da se je pri 41 lotil drugačnih ciljev. Zdaj prenaša znanje mlajšim rodovom, v nogometni akademiji preigravanja Olimpiki pa jim bo z veseljem zaupal recept, s katerim je nekoč paral živce branilcem in vratarjem tekmecev.

"Prulski dribler" prav zaradi preigravanja

Drzno preigravanje je nekaj, kar je v nogometnem svetu vedno polnilo srca navijačev s pozitivno energijo in občudovanjem, Cime pa si je v mladih letih prav po njegovi zaslugi prislužil pomenljiv vzdevek Prulski dribler. S preigravanjem si je pot do številnih zadetkov lajšal tudi Udovič, legendarni napadalec znamenite zlate Katančeve generacije, ki je presenetila svet in zaigrala na evropskem prvenstvu leta 2000. To je bilo prvo veliko nogometno tekmovanje, na katerem se je na seznamu udeležencev izpisalo tudi ime Slovenije. Švicko Jermaniš je takrat že končal reprezentančno kariero, barve Slovenije pa je zastopal 29-krat.

V nogometni akademiji preigravanja, ki je namenjena mladim ljubiteljem nogometa od 12. do 18. leta, torej sodelujejo prekaljeni mojstri. Skupaj so zbrali 104 nastope za domovino.

Ne spreglejte