Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
11. 5. 2016,
8.43

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Natisni članek

NK Celje NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 11. 5. 2016, 8.43

7 let, 11 mesecev

Celje in Olimpija o "nespodobni ponudbi"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Medtem ko bo imela današnja tekma Olimpije s Celjem za Ljubljančane oznako "nujna zmaga", pa so si v prvem spomladanskem krogu lige Telekom Slovenije želeli savinjske zmage in jo bili domnevno pripravljeni celo denarno nadgraditi.

Z današnjimi tekmami 34. kroga lige Telekom Slovenije se nadaljuje boj za naslov državnega prvaka, v katerem z izenačenim izkupičkom ostajata Olimpija in Maribor. Branilci naslova bodo gostili Rudar, "zmaji" pa odhajajo na eno od odločilnih gostovanj – v Celje.

Prav z nogometaši iz knežjega mesta pa je povezana zanimiva zgodba, ki jo kot ogrevanje pred tekmo na areni Petrol ponuja časnik Dnevnik. Kot v njem piše Matej Grošelj, naj bi namreč nogometašem Celja pred prvim spomladanskim krogom v ljubljanskem klubu ponujali denarno nagrado za zmago nad Mariborom.

Zanimivo je, da so Celjani tekmo 23. kroga v Ljudskem vrtu dobili (1:0) in tako Mariborčanom odščipnili pomembne točke, vseeno pa v klubu zatrjujejo, da so se pred tem Ljubljančanom zahvalili za "nespodobno povabilo". 

Ljubljanski molk

Ob poizvedovanju so pri NK Olimpija zatrdili, da zgodbe ne želijo komentirati. Obenem poudarjajo, da so osredotočeni izključno na preostale tekme v državnem prvenstvu, zato so pred tekmo v Celju tudi vsem nogometašem zaukazali medijski molk.

"Zanima nas le šport!"

Medtem ko prvi mož Olimpije Milan Mandarić domnevne ponudbe ni želel komentirati, pa jo je za omenjeni časnik potrdil predsednik celjskega kluba Stevan Đorđević. Po njegovih besedah naj bi Ljubljančani vsakemu celjskemu nogometašu in obema trenerjema ponudili po 300 evrov nagrade za zmago. Bolj diplomatske so bile njegove besede v uradni izjavi po objavi novice o nagradi.

"Odločno poudarjam, da nismo prejeli nikakršne nagrade, niti je ne bi sprejeli, saj to nikakor ni v skladu s športnim duhom, ki ga pri našem vsakodnevnem udejstvovanju vseskozi upoštevamo. Tovrstna nagrajevanja so po našem mnenju moralno zelo vprašljiva, nas pa zanima le šport in dogajanje na zelenicah. Drži, da smo zasledili govorice, da naj bi nas Olimpija ob morebitni zmagi proti Mariboru nagradila, dejstvo pa je, da z ljubljanskim klubom pred omenjeno tekmo nismo imeli nikakršnega kontakta. Z Olimpijo in z Mariborom smo v zelo dobrih odnosih, po tisti tekmi smo se o teh govoricah pogovarjali s tudi predstavniki obeh klubov, tako da sta bili obe strani seznanjeni z nastalo situacijo,” je poudaril Đorđević.

Ne spreglejte