SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjane bo iz brezna reševala klubska legenda

3

termometer

Klubska legenda nogometnega kluba Sebastjan Gobec, ki je svojo športno pot sklenil ob koncu lanske sezone, bo po novem pri grofih opravljal funkcijo športnega direktorja.

Rekorder prvoligaških zelenic, v žepu ima kar 489 odigranih tekem v prvi slovenski ligi, je na tem mestu zamenjal Ambroža Krajnca, že zdaj pa je jasno, da ga čaka izredno težka naloga, saj je pogled na lestvico zelo skrb vzbujajoč. Celje, ki je v pretekli sezoni zaostalo le za Mariborom, je na 12 tekmah osvojilo le sedem točk, kar je dve manj, kot jih ima predzadnje Krško.

"Prvi kratkoročni cilj, ki smo se ga s strokovnim štabom v zadnjih tednih po spremembah v klubu že intenzivno lotili, je rezultatska konsolidacija kluba. Čim prej želimo izboljšati naš položaj na lestvici, ob tem pa seveda ne bomo zanemarili niti igralskega razvoja moštva," je odločen Gobec, ki bo v novi vlogi bdel nad številnimi nalogami, med drugim tudi nad kadrovanjem in Šolskim nogometnim centrom.

Tujci le, če bodo absolutna dodana vrednost

"Dolgoročno bi lahko cilje razdelil na več točk. Prva je povezana z izgradnjo oziroma oblikovanjem moštva, ki bi lahko vsako leto z učinkovito igro posegalo vsaj po mestih na sredini lestvice. Najvišje uvrstitve v tem trenutku niso naša realnost, ostajajo pa seveda vodilo in usmeritev našega dela. Moja filozofija igralskega kadra našega moštva je jasna – jedru moštva, ki ga bodo sestavljali predvsem nogometaši iz slovenskega okolja, želimo vsako leto priključiti čim več mladih iz lastnega pogona. Šolski nogometni center deluje vsako leto bolje, že v tej sezoni pa denimo s članskim moštvom redno trenira sedem, osem članov mladinske selekcije. Po okrepitvah iz tujine bomo posegali le v primeru, da bodo ti nogometaši absolutna dodana vrednost našega moštva, v nasprotnem primeru pa bomo priložnost raje ponudili domačim obetavnim nogometašem," dodaja.

Predsednik: Je človek, ki zagotovo najbolje pozna naš klub

Gobec je bil na torkovem zasedanju soglasno potrjen s strani vseh članov vodstva kluba, zadovoljstva ob imenovanju pa ni skrival niti predsednik upravnega odbora dr. Stevan Đorđević: "Sebastjan je bil vseskozi edini kandidat za ta položaj. Je človek, ki zagotovo najbolje pozna naš klub, saj je bil v njem v vlogi nogometaša skoraj 30 let, ob tem pa nedvomno spada tudi med največje klubske legende. Prepričan sem, da bo v vlogi športnega direktorja podobno uspešen kot v igralski karieri. Pri njegovem delu bo imel popolno podporo in pomoč vseh zaposlenih, tako da sem prepričan, da se z njim na položaju športnega direktorja našemu klubu obetajo boljši časi."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin