Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 7. 2015,
9.19

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastjan Gobec NK Celje Benjamin Verbič Köbenhavn

Torek, 7. 7. 2015, 9.19

3 leta, 2 meseca

Večer, ko je postala številka 18 nesmrtna (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometna slovesnost v Celju je ponudila dinamično srečanje, na katerem sta izstopala Sebastjan Gobec in Benjamin Verbič. Prvi je končal bogato kariero, drugi pa se prvič predstavil v tujem dresu.

Poslovilna tekma Sebastjana Gobca je na vroč poletni večer na celjski štadion Arena Petrol, ki je v dogovoru s pokroviteljem odprl vrata in ponudil brezplačen vstop, privabila dva tisoč gledalcev. Poslovil se je slovenski rekorder in nekdanji reprezentant, ki je zbral največ nastopov v 1. SNL (489). Nogometne čevlje je postavil v kot, zdaj pa bo pomagal strokovnemu vodstvu ter predstavljal vez med trenerjem in igralci.

V ponedeljek je 35-letni junak večera slovesno pomahal v slovo celjskemu občinstvu in odigral zadnjih 18 minut v karieri. Število minut ni naključno, saj je bila takšna tudi njegova dolgoletna igralna številka, ki je krasila njegov dres na hrbtni strani. Po tekmi je predsednik Celja Stevan Đorđević nagradil Gobca z ogromno častjo, saj je napovedal, da bo številka 18 v celjskem klubu upokojena in je ne bo mogel nositi noben izmed njegovih naslednikov.

Oba gola padla v desetih minutah, nato se je dvakrat tresel okvir vrat

Poleg dolgoletnega kapetana Gobca je celjsko občinstvo največji aplavz namenilo še reprezentantu Benjaminu Verbiču, ki je na Areni Petrol zaigral prvič, odkar je prestopil na Dansko. S Köbenhavnom se na novo sezono pripravlja v avstrijski Radgoni, tokrat pa se je predstavil v belem dresu danskega podprvaka ter po tekmi srčno čestital nekdanjemu celjskemu soigralcu in slavljencu večera.

Dvoboj se je končal brez zmagovalca. Oba zadetka sta padla v uvodnih desetih minutah. Najprej je v 5. minuti za domače vodstvo poskrbel Hrvat Karlo Težak, ki se je v Celje preselil iz Zavrča. Po samostojni akciji je izkoristil zmedo v gostujoči obrambi in spretno matiral danskega vratarja. Köbenhavn je vrnil udarec čez pet minut, ko je bil natančen Nicolai Jørgensen. Celjski vratar Matic Kotnik je bil zelo blizu, a se je žoga od vratnice le odbila v mrežo.

V nadaljevanju se je dvakrat zatresel okvir vrat, eno izmed lepših priložnosti pa je zapravil tudi Verbič. Pri Celjanih je vratnico zadel hitri Nigerijec Sunny, pri danskih gostih pa prečko Yones Felfel. Končalo se je brez zmagovalca in z veliko željo, da bi Celjanom v četrtek v Vroclavu uspel podvig.

Na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa bodo skušali vrniti udarec Slasku in ga kljub domačem porazu z 0:1 izločiti iz tekmovanja. Na pot se bodo odpravili danes.

Ne spreglejte