Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 9. 2015,
14.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Celje Simon Rožman Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 1. 9. 2015, 14.07

7 let, 12 mesecev

Rožmanov odhod šokiral Celje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski nogometni klub išče novega trenerja in športnega direktorja. Simon Rožman, ki je v prejšnji sezoni klub senzacionalno popeljal do drugega mesta, je nepreklicno odstopil. Ni edini, ki je odšel.

Celjani so obdobje reprezentančnega premora dočakali na neslavnem zadnjem mestu. Ekipa, ki je v sezono 2015/16 vstopila kot eden izmed favoritov za najvišja mesta in se preizkusila tudi v evropski ligi, je v osmih krogih zbrala le pet točk. Prehiteli so jo vsi prvoligaški tekmeci, kaplji čez rob pa sta bila zadnja poraza proti Olimpiji in Domžalam. V Stožicah so Celjani izgubili kar z 0:6. Trener Simon Rožman ni skrival razočaranja. Z izbranci, med katerimi ni manjkalo novincev, je skušal nadaljevati nogometno filozofijo, s katero je v prejšnji sezoni navduševal slovensko javnost. Želel je ohraniti mlado in ambiciozno ekipo, ki bi z dopadljivo in napadalno usmerjeno igro zadovoljila okus gledalcev, hkrati pa igralcem postopno dvigovala ugled in ceno na mednarodni borzi. Izostali pa so rezultati, ki so najpomembnejši in odrejajo usodo ter ozračje v klubu.

Ker ni bilo želenih rezultatov, je idila, ki se je v prejšnji sezoni naselila v celjski slačilnici, hitro splahnela. Krizno žarišče se je po odhodu najboljšega igralca Benjamina Verbiča, ki je predstavljal nenadomestljivo izgubo, hitro širilo, po domačem porazu z Domžalami, ko so bili Celjani ponovno ponižani (0:3), pa se je mladi strateg odločil za korak, ki je šokiral klubsko vodstvo. Ocenil je, da bi Celju najbolj koristil njegov odhod. Nasledniku bo prepustil odgovorno nalogo, saj so Celjani obstali na dnu razpredelnice.

V Celju zazvonil alarm: Simon Rožman že preteklost

V Prvi ligi Telekom Slovenije je tako od 1. septembra dalje najmlajši trener Luka Elsner. Dvaintridesetletni Rožman, ki je Celjane v prejšnji sezoni popeljal do drugega mesta v prvenstvu, naslova pokalnega podprvaka in priigranega nastopa v Evropi, je po sobotnem porazu z Domžalami nepreklicno odstopil.

"Njegova odločitev nas je nedvomno šokirala. Vsi naši dolgoročni načrti so bili vezani nanj, kljub malce slabšim rezultatom pa je imel Simon še vedno popolno podporo našega vodstva. Želeli smo, da bi skupaj nadaljevali to zgodbo, vsekakor pa mu kljub temu mu nismo delali težav pri njegovi odločitvi, saj ga izredno cenimo in spoštujemo njegovo željo. Vrata našega kluba so mu odprta tudi v prihodnje, prepričan pa sem, da se bomo nekoč spet srečali. Vsekakor bi na tem mestu jasno izrazil zahvalo za ves njegov doprinos k razvoju našega kluba in mu seveda zaželel vso srečo na nadaljnji poti," je dejal predsednik dr. Stevan Đorđević.

Po trenerju se je poslovil še športni direktor

Odhod Rožmana, ki je v prejšnji sezoni spisal zgodovino, saj so Celjani ostali nepremagani kar sedem mesecev zapored, ni bil edini šok. Spremembe so sledile druga za drugo, saj se je zaradi osebnih razlogov poslovil tudi tesni Rožmanov sodelavec Ambrož Krajnc. Tako so Celjani čez noč ostali brez trenerja in športnega direktorja, kar je še dodatno začudilo vodstvo kluba. Zadnji prestopi najboljših igralcev Celja, med katerimi je izstopal reprezentant Benjamin Verbič, ki se je preselil na Dansko, celjski klub pa je z njim zaslužil več kot milijon evrov, so popravili stanje v klubski blagajni.

Denar, ki so ga Celjani prejeli še z naslova prestopov Gregorja Bajdeta in Igorja Jugovića, je poskrbel za bolj sproščeno ozračje v celjskem klubu. Tako so lahko končali sanacijski postopek, poplačano je tudi posojilo podjetju Bravo 1.

"Ambrož nosi levji delež zaslug za najvišji prestop v zgodovini našega kluba (Verbičev prestop je bil vreden 1,2 milijona evrov, op. p.), s katerim smo dokončno konsolidirali naše finančno stanje. Tudi njemu se v imenu kluba zahvaljujem za vse njegovo delo in mu želim vse dobro," je pojasnil predsednik Đorđević, ki ga v prihodnjih dneh čaka nehvaležna naloga, saj bo moral zakrpati luknji na najbolj odgovornih položajih v klubu.

Napovedal je, da bo naslednika skušal javnosti predstaviti še pred 9. septembrom, ko celjski klub čaka pokalni obračun z Muro.

Ne spreglejte