Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
18.38

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Michael Edwards Liverpool Premier League West Ham

Sreda, 10. 11. 2021, 18.38

2 leti, 5 mesecev

odšteli so med 210 in 235 milijonov evrov

Čehi postali drugi največji delničarji West Hama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
West Ham | Češki milijarder Daniel Kretinsky je skupaj s svojo skupino vlagateljev danes kupil 27-odstotni delež nogometnega kluba West Ham. | Foto Guliverimage

Češki milijarder Daniel Kretinsky je skupaj s svojo skupino vlagateljev danes kupil 27-odstotni delež nogometnega kluba West Ham.

Foto: Guliverimage

Češki milijarder Daniel Kretinsky je skupaj s svojo skupino vlagateljev danes kupil 27-odstotni delež nogometnega kluba West Ham, je na svoji spletni strani zapisala trenutno tretjeuvrščena ekipa v elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league.

Britanski mediji poročajo, da so češki vlagatelji za 27-odstotni delež odšteli med 180 in 200 milijonov funtov oziroma med 210 in 235 milijonov evrov.

Šestinštiridesetletni Kretinsky, sicer večinski lastnik češkega nogometnega velikana Sparte iz Prage, in njegov partner Pavel Horsky sta z nakupom klubskega deleža postala tudi nova člana uprave londonskega kluba. Največji delež kluba, 38,8 odstotka, je še vedno v rokah Davida Sullivana.

Kretinsky velja za enega najbolj vplivnih in najbogatejših Čehov. Med drugim je prvi mož energetskega podjetja EP Holding in medijske hiše Czech Media Invest, ki ima v svoji lasti več čeških časnikov in radijskih postaj. Kretinsky je tudi lastnik delnic znanega francoskega časnika Le Monde.

Liverpool zapušča športni direktor

Športni direktor nogometašev Liverpoola Michael Edwards bo po koncu sezone zapustil Anfield, je danes sporočil klub premier lige. Edwards je bil ključna osebnost v uspešnih nakupih kluba, vendar 42-letnik z njim prekinja desetletno sodelovanje, saj si želi nov izziv, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vedno sem načrtoval, da bom svoj čas v enem omejil na največ deset let, všeč mi je bilo delati tukaj, vendar verjamem, da so potrebne spremembe. Mislim, da je to dobro za delavca in delodajalca. V času, ko sem bil tukaj, smo spremenili veliko stvari, upam, da na bolje. Nekdo nov vedno prinese drugačno perspektivo, nove ideje," je dejal Edwards, ki ga angleški mediji že povezujejo z novim bogatim angleškim klubom, Newcastlom.

Edwards je v Liverpool pripeljal igralce, kot so Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Fabinho in Alisson Becker. Ti so postali jedro ekipe, ki je osvojila naslova v ligi prvakov in premier ligi.

Nov športni direktor kluba bo postal Julian Ward, trenutno Edwardsov pomočnik.

Preberite še:

Angelo Ogbonna
Sportal Premagali Liverpool, a do konca sezone izgubili branilca
Newcastle - navijač
Sportal Angleški klubi po prevzemu Newcastla nad "sumljive sponzorske pogodbe"
Newcastle
Sportal "Savdijski" Newcastle ostal praznih rok, Arsenal v zadnjih sekundah do točke
Ne spreglejte