Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 10. 2014,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chelsea NK Maribor NK Maribor Jose Mourinho Mohamed Salah Diego Costa

Torek, 21. 10. 2014, 14.12

8 let

Če bi Maribor šokiral Chelsea, bi Mourinho kupil vijolico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Chelsea spada med najboljše evropske klube in v tej sezoni še ni izgubil. Modri so bili v prejšnji sezoni veliko bolj ranljivi. Takrat so na domačem igrišču v ligi prvakov izgubili dvakrat.

Seznam igralcev Chelseaja je veličasten, vodi pa jih Jose Mourinho, ki ga ni treba dodatno predstavljati. V sezoni 2013/14 je z modrimi prišel do polfinala lige prvakov, kjer ga je nato izločil Atletico Madrid. Španski prvak je tudi eden izmed dveh tekmecev, ki sta Chelsea v omenjeni sezoni premagala na štadionu Stamford Bridge.

V tej sezoni je (še) neosvojljiva trdnjava, v prejšnji pa sta ga osvojila Basel in Atletico. Zmagala sta z 2:1 in 3:1, Chelseaju pa ni pomagalo niti to, da je na tekmah s švicarskim in španskim tekmecem prvi zatresel mrežo.

Najprej je kupil Salaha, nato še Costo

Zanimivo je tisto, kar se je zgodilo po domačih porazih. Mourinho je takoj po porazu s švicarskim prvakom z 1:2 pohvalil reprezentanta Egipta Mohameda Salaha, ki mu je povzročal ogromne težave. Ko je Basel premagal Chelsea še na domačem St. Jakob Parku, junak srečanja pa je postal Egipčan, strelec zmagovitega zadetka, ga je Mourinho v zimskem premoru prepričal, da nadaljuje kariero v Londonu. Salah je v Londonu dosegel zadetek za 1:1, v Baslu za zmago z 1:0.

Poleti se je Chelsea kaj kmalu pohvalil z drago, a zelo pomembno okrepitvijo. Iz Madrida je prišel najboljši strelec Diego Costa. Brazilec s španskim potnim listom je podobno kot Salah dosegel zadetek na Stamford Bridgeu in na povratni polfinalni tekmi z bele točke povišal prednost Atletica na 2:1. Tako je bilo še pred začetkom svetovnega prvenstva v Braziliji jasno, da bo nadaljeval kariero na Otoku.

Chelsea je zadel v polno še na vsaki tekmi

Poleg njega je Mourinho ujel še branilca Filipeja Luisa in tako dal vedeti, kdo je nanj v medsebojnih obračunih med Atleticom in Chelseajem naredil največji vtis. Podobno kot tudi posojen vratar Thibaut Courtois, ki je po prihodu iz Madrida na klop potisnil klubsko legendo Petra Čecha. Vsi nekdanji nogometaši Atletica, ki so rdeče-belim pomagali do španskega naslova, zdaj pa igrajo v Londonu, so se poleti predstavili tudi slovenskim ljubiteljem nogometa na prijateljski tekmi v Ljubljani.

Modri so v tej sezoni dosegli zadetek prav na vsaki tekmi, ki je prinašala točke. Mariborčani ne bi imeli nič proti, če bi se ponovila zgodba z domačih dvobojev Chelseaja z Baslom in Atleticom, ko so modri dosegli prvi gol, nato pa so strelsko pobudo prevzeli gostje. Ne nazadnje cilja, da se domov vrnejo bogatejši za tri točke, niso skrivali niti ob druženju z novinarji v Londonu.

Če bi se ponovila tovrstna tradicija, pa bi veliki Mourinho po srečanju na seznam zimskih želja uvrstil tudi mariborskega strelca. Tako je vsaj naredil po spodrsljajih z Baslom in Atleticom. "Ne pozabite, Maribor je osvojil že dve točki, čeprav so vsi pričakovali, da bo brez njih. Tako kot mi je remiziral s Schalkejem 1:1, a v gosteh, mi pa smo tako igrali s Schalkejem doma," na nepredvidljivost in kakovost Maribora opozarja Mourinho. Morda pa mu po dvoboju pade v oči kateri izmed Mariborčanov …

Ne spreglejte