Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
14.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borussia Dortmund Arsenal Jürgen Klopp Arsene Wenger

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 14.58

7 let, 12 mesecev

"Če bi kot otrok najprej videl Barcelono, bi se raje odločil za tenis"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Londonski Arsenal je v tej sezoni doživel le dva poraza. Oba doma. V ligi prvakov je ostal praznih rok proti Borussii Dortmund. Njen trener Jürgen Klopp obožuje Arsena Wengerja, a tudi pravi ...

V sredo se bosta v derbiju skupine F lige prvakov, poimenovane skupina smrti (v njej sta še Napoli in Marseille), udarila evropska velikana Borussia Dortmund in Arsenal. Rumeno-črni so pred dvema tednoma z 2:1 osvojili Emirates, njihov trener Jürgen Klopp pa je v izčrpnem pogovoru za angleški Guardian postregel z zanimivo primerjavo tekmecev.

Za začetek je pohvalil dolgoletnega stratega topničarjev: "Obožujem ga. On je zame Sir Arsene Wenger. Všeč mi je njegova filozofija, sam pa imam raje svojo, ki je nekoliko drugačna. Nikoli ne bi mogel trenirati ekipe na njegov način. Rad ima posest žoge, igra všečen nogomet, se nadigrava, prisega na hitre podaje … To me spominja na orkester," je povedal karizmatični Nemec, ki je v času, ko je izgovarjal te besede, z rokami oponašal igranje violine, enega ključnih instrumentov v simfoničnem orkestru, nato pa nadaljeval: "A tak orkester igra bolj tihe skladbe, mar ne? Raje imam heavy metal. Rad imam, da je glasno in da ropota," se je v svojem slogu pošalil Klopp.

Če bi najprej videl Barcelono, bi se odločil za tenis

Vedno zanimiv sogovornik za otoške medije se je obregnil ob igro Barcelone, ki se jo je v zadnjih letih oprijel izraz tiki-taka. Temelji na visokem odstotku posesti, malem morju kratkih podaj in želji, da se z žogo dobesedno sprehodi do vrat.

"Če bi bil star štiri leta in bi bila Barcelona prvi klub, ki bi ga spremljal, kako igra nogomet, potem bi se raje odločil za tenis. Barcelona s strpno in mirno igro zmaguje s 5:0 in 6:0, sam pa na način, da imam žogo v svoji posesti 80 odstotkov, ne maram zmagovati. Raje imam borbenost. Borbo. V Nemčiji to imenujemo angleški slog. Ko dežuje in je zelenica razmočena, rezultat 5:5, igralci pa z umazanimi dresi in obrazi," je predstavil svoj ideal nogometnih užitkov.

Arsenal igra skoraj popoln nogomet, a ne osvaja lovorik

Kot strateg je poln strasti in energije, ne skopari tudi z izjavami, kar je v tej sezoni že občutil na lastni koži, saj je v Neaplju nadrl četrtega sodnika in zaradi tega dve poznejši tekmi Borussie spremljal le s tribun, saj ga je doletela kazen Evropske nogometne zveze (UEFA). "Zelo sem čustven. Za pravico se bom boril z vsemi sredstvi," je odločen.

Kar zadeva sredinega tekmeca, je poln pohval na račun Arsenala, a tudi priznava, da topničarjem manjka nekaj bistvenega. Lovorike. "Arsenal igra skoraj popoln nogomet, a ne osvaja lovorik. Kdo pa jih? Chelsea, ki igra drugačen nogomet," je poudaril 46-letni Nemec. Tisto o posesti žoge vsekakor ni izmišljeno. Statistika pravi, da je imela Borussia v prejšnji sezoni, ko je postala nemški in evropski podprvak, žogo v svojih nogah le 46 odstotkov. Barcelona jo je denimo 66, Bayern München pa 54. V sredo lahko postane prva ekipa, ki bi ugnala Arsenal dvakrat v sezoni. Za zdaj ga je (enkrat) le še Aston Villa.

Ne spreglejte