Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 11. 2008,
10.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 11. 2008, 10.55

8 let, 5 mesecev

Čas za maščevanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
HiT Gorica bo v 17. krogu PrveLige Telekom pred domačimi navijači gostila nogometaše vodilnega Maribora, ki ga vodi nekdanji trener Goričanov Darko Milanič.

Gorica je trenutno na šestem mestu prvenstvene razpredelnice. V 16 tekmah je osvojila 22 točk. V zadnjem krogu je izgubila v gosteh pri Celju, pred tem pa dosegla tri zaporedne zmage. Tokrat bo gostila še enega prvoligaša, in sicer Maribor, ki ima 33 točk in je na prvem mestu. Goričani verjamejo, da lahko zmagajo. ''Čaka nas zelo težka tekma, saj igramo proti najbolj trofejnemu in trenutno tudi vodilnemu klubu slovenske lige. Maribor bo zahteven nasprotnik. Gre za odlično ekipo, a to ne pomeni, da vijoličasti nimajo svojih slabosti. Tako kot pri vsaki ekipi je tudi pri njih moč najti pomanjkljivosti. Skušali jih bomo izkoristiti in priti do ugodnega izida,'' pred tekmo pravi goriški trener Primož Gliha in dodaja: ''Ugoden rezultat bi bil seveda zmaga. Igramo pred domačimi navijači, zato so tri točke normalna želja. Ne bi bili pa nezadovoljni niti z remijem. Do konca jesenskega dela prvenstva so še štiri tekme. Želimo osvojiti čim več točk in na odmor oditi v sproščenem vzdušju.''

Zadnja medsebojna tekma, septembra v Ljudskem vrtu, je bila pravcata poslastica. Takrat so Mariborčani zmagali s 4:3, zadnji gol pa je v 90. minuti za zmago vijoličastih zabil Dragan Jelič. Spomini na boleč poraz so pri Mariborčanih še živi. ''Dobro pomnimo, kako smo izgubili v Ljudskem vrtu. Tudi zato bomo toliko bolj motivirani, da se Mariborčanom zdaj oddolžimo. Izgubili smo na sila nesrečen način. Zdaj je napočil čas, da se vijoličastim oddolžimo,'' pravi goriški trener, ki spet ne bo mogel računati na izkušenega napadalca Milana Osterca (ob njem je odsoten še vezist Simon Živec, zato pa bo toliko bolj upal na nadaljevanje strelske forme Etiena Velikonje, ki je z devetimi prvenstvenimi goli najboljši strelec ekipe, odlično formo pa je sredi tedna pokazal tudi na tekmi slovenske reprezentance do 20 let, ko je pri zmagi Slovenije nad Slovaško s 4:1 zabil kar štiri gole.

Ne spreglejte