Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
31. 7. 2013,
14.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ante Čačić Dejan Mezga Damjan Bohar

Sreda, 31. 7. 2013, 14.20

7 let, 12 mesecev

Čačićeve ambicije ne poznajo meja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zdaj gre zares. Malteška Birkirkara je bila ogrevanje, gostovanje na drugem sredozemskem otoku, na Cipru, bo za nogometaše Maribora veliko bolj zahtevno.

Proti Birkirkari so bili slovenski prvaki veliki favoriti, a so Malto ob remiju z 0:0 zapustili razočarani. Dosegli so manj od pričakovanj, pa potem doma brez težav napredovali. Zdaj bi bili s podobnim izidom, kot so ga zabeležili ob prvem gostovanju v Sredozemlju, verjetno zadovoljni. Čeprav je jasno, da bodo danes v Nikoziji poskušali zabiti vsaj en gol, ki bi jim pred povratno tekmo, ki bo čez teden dni v Ljudskem vrtu, pomenil veliko. V torek zvečer so preizkusili zelenico štadiona Apoela, na katerem naj bi se danes zvečer zbralo slabih 23 tisoč navijačev. Štadion bo verjetno poln. Novih poškodb ni, na voljo trenerju Maribora bodo vsi. Odsotnost Dejana Mezge bi bila v normalnih okoliščinah velik minus. Glede na formo, ki jo kaže njegova menjava Dejan Bohar, je morda celo plus. Nekdanji nogometaš Mure, ki si je vijoličasto majico oblekel letos poleti, je namreč morda celo najbolj vroč nogometaš slovenskega prvaka ta hip. Blestel je pri zmagi nad Birkirkaro, še bolj je navdušil ob sobotni visoki prvenstveni zmagi nad Koprom. Zato si Ante Čačić ne dela skrbi in mirno, kot smo od njega že vajeni, napoveduje boj za zmago. "Vzdušje v moštvu je dobro. Vsi igralci so zdravi in pripravljeni na nastop. Lahko rečemo, da je nasprotnik favorit, saj gre za ekipo, ki ima višji rating v Evropi, kot ga imamo trenutno mi. Jasno je, da smo zadovoljni, ker smo prišli do tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, a dejstvo je, da se naše ambicije ne bodo ustavile tukaj. Želimo korak naprej. Na tej poti bomo morali preskočiti tudi Apoel, ki je odlična ekipa, v kateri je še vedno večina nogometašev, ki so pred dvema letoma šokirali nogometno Evropo in bili senzacija lige prvakov," je povedal hrvaški trener, ki se je ekipi na Cipru povsem upravičeno – zaradi smrti v družini – priključil z enodnevno zamudo.

Prišli so, da bi zabili gol

Na Ciper se je napotil z odlično popotnico. Njegova ekipa je po treh prvenstvenih tekmah s stoodstotnim izkupičkom osamljena na vrhu lestvice. Navdušila je predvsem v zadnjem krogu, ko je Koprčane, ki merijo visoko, doma premagala kar s 6:1. Ob tem so vijoličasti zlahka osvojili tudi superpokal in večnega tekmeca Olimpijo premagali s 3:0, neporaženi so tudi po prvih dveh evropskih preizkušnjah (0:0 in 2:0). Šest tekem brez poraza. Niz, ki ga bodo poskušali Mariborčani nadaljevati tudi danes. "Jasno je, da bo Apoel, ki ima zelo izkušeno moštvo, na krilih bučnih navijačev poskušal priti do zmage. Naša naloga je, da Ciprčanom preprečimo, da bi izpolnili cilj. Odločitev o tem, kdo bo napredoval v nadaljnje tekmovanje, bomo poskušali prestaviti do tekme v Ljudskem vrtu. Verjamem, da bomo izpolnili cilj in bomo odigrali dobro tekmo," pravi 59-letni Zagrebčan in dodaja: "Načrt, kako izpolniti cilj, imamo. Enajsterice vnaprej ne bi razkrival, lahko pa povem, da se ne bo veliko razlikovala od tiste s prejšnjih tekem. Želimo si zadeti v gosteh. Dobro vemo, kaj bi to pomenilo. Igrali bomo z željo po napadalni usmeritvi. Toda hkrati moramo biti pazljivi v obrambi. Onemogočiti moramo domače napade. Moramo biti mirni, potrpežljivi in zelo previdni. Verjamem, da imam na voljo nogometaše, ki lahko izpolnijo vse te zahteve. Apoel ima tako kot vsaka ekipa tudi svoje pomanjkljivosti. Poskušali jih bomo izkoristiti," je za konec povedal trener, ki je med navijači Maribora vse bolj priljubljen. Če bi izločil še Ciprčane, bi se verjetno rodila prava ljubezen.

Ne spreglejte