Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 11. 2014,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arghus NK Maribor NK Maribor Diego Costa Chelsea

Sreda, 5. 11. 2014, 10.21

8 let

Brazilska vijolica se ne boji Diega Coste

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski klub je s tem, ko je v torek pred novinarje pripeljal Brazilca Arghusa, namignil, da bi lahko srečanje proti Chelseaju začel od prve minute in se v sredini obrambe pridružil Marku Šulerju.

Spektakel med slovenskim prvakom in angleškim velikanom se nezadržno bliža. Trener vijolic bo udarno enajsterico razkril šele pred tekmo, obstaja pa velika možnost, da bosta v ožji obrambni vrsti pred Jasminom Handanovićem sodelovala Marko Šuler in 26-letni Brazilec, ki v tem primeru ne bi prvič nastopil v ligi prvakov. Lepote in pasti najmočnejšega klubskega tekmovanja je zaradi poškodbe Korošca okusil že na uvodni tekmi, ko je Maribor presenetil lizbonski Sporting in mu tik pred zadnjim sodnikovim piskom preprečil, da bi se na Portugalsko vrnil z zmago.

Takrat je Arghus Soares Bordingnon oziroma krajše Arghus v najbolj občutljivem delu obrambne vrste združil moči z Aleksandrom Rajčevićem, ki pa je v zadnjih tednih padel v formi. K temu sta pripomogla tudi avtogola na srečanju s Celjem, nezadovoljen pa je lahko ostal tudi na srečanju v Londonu, kjer so mu spretni in hitri preboji zvezdnikov v modrih dresih povzročali preveč težav. Če bo iz igre za udarno enajsterico res izpadel Koprčan, bo Maribor prvič v skupinskem delu lige prvakov predstavil branilski par Šuler – Arghus, ki ga bo čakalo veliko dela.

"Dobro treniramo in verjamemo drug drugemu"

Brazilec z italijanskim potnim listom ni zaigral na štadionu Stamford Bridge, kjer pa ni bilo niti njegovega rojaka, najboljšega strelca Chelseaja in španskega reprezentanta Diega Coste. Arghus je zelo temperamenten igralec, ki zna pregoreti v (pre)veliki želji in kdaj z nepotrebnim prekrškom, za katerega plača Maribor visoko ceno, olajšati delo tekmecu.

Na tekmi, ko se bo v Ljudskem vrtu predstavila ena najboljših nogometnih ekip na svetu, si tega ne bo smel privoščiti. "To bo zahteven dvoboj. Vsi poznamo Chelsea, to je zelo velik klub, a verjamem v svoje soigralce. Dobro treniramo, verjamemo drug drugemu in če bomo igrali dobro, si lahko priigramo kakšno priložnost in dosežemo dober rezultat," noče 26-letni branilec Maribora izobesiti bele zastave.

Napadalce Chelseaja pozna odlično, saj pogosto spremlja njihove predstave. "So hitri, a verjamem v ekipo in soigralce. Moramo igrati kompaktno in čvrsto. Ne bojimo se nobenega igralca. Diego Costa je odličen in dosega veliko zadetkov. Je eden najboljših napadalcev na svetu, a če si izbran, lahko igraš proti vsakemu, tudi proti madridskemu Realu. Ni nas strah, moramo biti le dovolj agresivni. Le tako lahko dosežemo dober rezultat," sporoča Arghus, ki bo tako najverjetneje stopil na igrišče tudi na drugi domači tekmi lige prvakov. Na prvi se je proti Sportingu veselil dragocene točke in junaško stisnil zobe v zadnjih minutah, ko so ga že pošteno načenjali krči. Zdaj ga čaka neprimerno težje delo.

Ne spreglejte