Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 5. 2011,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Maribor

Četrtek, 5. 5. 2011, 12.20

8 let

Botonjičev najtežji delovni dan v letu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Verjetno najboljši posameznik sredinega derbija v Ljudskem vrtu je bil vratar Olimpije Damir Botonjič, ki je z veliko dobrimi obrambami poskrbel, da so Ljubljančani osvojili točko.

Vsem tistim, ki dvomijo v njegove sposobnosti, je 29-letni vratar v sredo dokazal, da še motijo. Nogometaš, ki je pred leti obetal veliko, a nato zaradi bratove smrti, ki je bil prav tako vratar, za nekaj let prekinil kariero, še vedno ni v optimalni formi, a se približuje tistemu, kar je kazal pred začasno upokojitvijo. Takrat se je prebil celo do članske reprezentance. Da je res tako, kažejo številna uspešna posredovanja, s katerimi je postregel pri remiju Olimpije v Mariboru z 2:2. ''Bilo je res veliko dela. Toliko dela v tej sezoni še nisem imel. To je bila prva tekma, v kateri sem moral tolikokrat posredovati,'' je po tekmi povedal Damir Botonjič, ki še vedno čaka na zmago nad Mariborom. ''Tokrat sem ji bil bližje kot kdajkoli doslej. Kot bi bil nad nami urok. Nikoli nam ne uspe. Nikoli ne zmagamo, remi je največ, kar dosežemo. Tokrat smo bili blizu zmage. Če ne bi bilo izključitve našega kapetana takoj v uvodu tekme, bi iz Maribora prinesli tri točke. Sem pa prepričan, da se bo tudi to kmalu spremenilo. Upam, da bomo v naslednji sezoni premagali Maribor,'' je povedal izkušeni vratar in se takoj popravil: ''Ne upam, prepričan sem v to, da bo Maribor v naslednji sezoni padel.''

Drugi polčas je bil za Ljubljančana peklenski. Mariborčani so z vsemi silami udarili proti njegovim vratom, za nameček pa je branil pod tribuno, na kateri so bili zbrani najglasnejši pristaši Maribora. Na igrišče je priletelo tudi nekaj predmetov. "Glede navijačev nič posebnega. To je pričakovano. Ni bilo nič groznega. Sicer pa je bilo vzdušje res dobro, pravo nogometno. Glede pritiska Maribora pa je jasno, da nismo mogli zdržati tako dolgo brez izključenega igralca. Fizično smo padli, kar so domači izkoristili ter s hitro igro pritisnili na nas. Potem so tudi zadeli, a k sreči smo bili nagrajeni za trud in v zadnji minuti prišli do gola, ki nam je prinesel remi,'' pravi prvi vratar Ljubljančanov.

Botonjič dodaja: ''V nogometu se ti poštenost vselej vrne. Dobro in pošteno delamo, se borimo. Če smo imeli v prvem delu sezone na nekaterih priložnostih kar nekaj priložnosti, pa nismo zadeli. Tokrat se je obrnilo v drugo smer.'' O izenačujočem golu Maribora, ki so ga domači dosegli v zadnji minuti prvega polčasa, je dejal: ''Ni nas potrlo, ko smo prejeli gol ob res nepravem času. Obratno je bilo. To nas je še bolj podžgalo, da gremo po dober rezultat in se ne bomo predali. In na koncu se nam je to tudi obrestovalo.'' Olimpija se še vedno bori za tretje mesto, ki prinaša Evropo, v finiš prvenstva – do konca je še pet krogov -, pa vstopa s tremi točkami zaostanka za Koprom. Vsi verjamejo, da bo Ljubljančanom uspelo, med takšnimi je tudi njihov prvi vratar. ''Seveda nam bo,'' je še povedal za konec.

Ne spreglejte