Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
24. 12. 2013,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec Boštjan Cesar

Torek, 24. 12. 2013, 17.04

8 let

Boštjan Cesar: bo že prihodnje leto rekorder?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Leto 2013 bo Boštjan Cesar pomnil po dobrem. To je bilo leto, v katerem je postal kapetan slovenske reprezentance. Pritoževati se ne more niti nad klubsko usodo.

Tudi v letošnjem letu je igral redno v prvi italijanski ligi. S Chievom je bil v minuli sezoni v italijanskem prvenstvu 13. in izpolnil cilj. Obstanek med italijansko elito. V drugi polovici minule sezone je zbral 13 nastopov v prvenstvu. Pogodba z moštvom iz Verone je Boštjana Cesarja vezala le do junija in dolgo časa se je zdelo, da bo zapustil Chievo. Tudi zato ga nekajkrat ni bilo v kadru Verončanov, a potem je sklenil dogovor z delodajalci in podaljšal pogodbo za nadaljnji dve leti.

V tej sezoni je steber obrambe Chieva, ki je na zimski premor odšel na 16. mestu. Dolgo časa so bili Verončani povsem pri dnu, potem pa nanizali pet tekem, v katerih so osvojili kar enajst točk, in skočili v veliko bolj varne vode. V tej sezoni je Ljubljančan odigral 15 prvenstvenih tekem, od tega le na eni ni bil v prvi postavi. Zabil je tudi en gol. Enkrat je zaigral tudi v pokalu, v katerem je Chievo prišel do osmine finala, v kateri se bo pomeril s Fiorentino. Pri 31 letih ima skorajda 100 nastopov v prvi italijanski ligi, prek 60 tekem v prvi francoski ligi in še bi lahko naštevali. Izkušenj ne manjka, zato lahko v naslednjih sezonah od njega pričakujemo še veliko.

V italijanskem nogometu se je uveljavil, v Veroni ga spoštujejo in prav lahko se zgodi, da bo tam igral še nekaj časa. Kdo ve, morda v tem romantičnem mestu na severu Italije tudi sklene nogometno pot.

Leto, v katerem je postal kapetan

Reprezentanca? Po prihodu novega selektorja Srečka Katanca ga je doletela velika čast. Kapetanski trak v dresu Slovenije. Sprva se je zdelo, da bo romal na roke koga drugega, a naposled se je selektor odločil, da ga nameni Cesarju. Povsem upravičeno. Po številu tekem in tudi odnosu, ki ga kaže v izbrani vrsti, zasluženo. V reprezentanci je steber obrambe in se vse bolj približuje mestu rekorderja po številu nastopov za Slovenijo. Trenutno je pri številki 73. Že prihodnje leto bi lahko s prestola zrinil rekorderja Zlatka Zahovića, ki je za Slovenijo igral 80-krat. Na drugem mestu bo Aleša Čeha in Milenka Ačimovića ujel kaj kmalu.

V letošnjem letu je za izbrano vrsto igral standardno dobro. V prvi postavi je bil na kvalifikacijskih tekmah proti Švici, Norveški, Cipru ter na obeh proti Islandiji. V gosteh v Reykjaviku je pri zmagi s 4:2 tudi zabil enega izmed štirih golov Slovenije. Na prijateljskih tekmah je igral proti Bosni in Hercegovini, Turčiji in Kanadi. Še vedno je eden izmed najbolj standardnih reprezentantov in tako bo najverjetneje ostalo tudi v prihodnjem kvalifikacijskem ciklusu.

Ne spreglejte