Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
2. 12. 2014,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jürgen Klopp Borussia Dortmund Bundesliga Kevin Grosskreutz kriza

Torek, 2. 12. 2014, 8.59

8 let

Borussia Dortmund v veliki krizi: poskušajo vse, a brez učinka

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdaj bo konec nočne more, se verjetno sprašujejo eni najbolj zvestih navijačev na svetu, navijači Borussie Dortmund, ki je pretekli konec tedna trčila ob dno Bundeslige.

Pred začetkom sezone si prav gotovo ni nihče mislil, da bi lahko črno-rumeni padli v tako rezultatsko luknjo, sploh zato, ker se je ta začela sanjsko. Borussia je na prvi uradni tekmi sezone, nemškem superpokalu, z 2:0 odpravila večnega rivala Bayern in napovedala hud boj za naslov nemškega prvaka. A od tega ne da ni samo nič, Bayern prepričljivo vodi, Borussia pa ni druga ali tretja, Borussia je zadnja v nemškem prvenstvu, kar je resnično velik alarm, a za zdaj se še ne obetajo spremembe. Vsi verjamejo v način dela, verjamejo, da bo slej kot prej konec nočne more.

Tako razmišlja tudi prvi trener Borussie Dortmund Jürgen Klopp, ki so ga še pred časom vsi opevali, zdaj pa niti sam ne ve, kaj je narobe, da jim ne gre: "Spet smo drago plačali ceno naše nepazljivosti. Nasprotniku se ni bilo treba pretirano pretegniti za zadetek, mi pa smo spet naredili veliko, dobili pa nič. To se ponavlja že vso sezono," je bil po vnovičnem ligaškem porazu, že osmem v sezoni, proti Eintrachtu iz Franfurta kritičen nemški strokovnjak. "Za slabe rezultate sem odgovoren jaz, a dokler ne pride nekdo do mene in mi reče, Jürgen, imamo boljšega od tebe, ne morem iti in pustiti ekipe na cedilu."

Skrb vzbujajoče: poskušajo vse, a učinka ni

Po tekmi so številni navijači Borussie, ki so prispeli v Frankfurt, seveda pokazali svoje nezadovoljstvo z žvižganjem. Vse to je razumljivo in pričakovano.

"Razumem nejevoljo naših navijačev, nič ni narobe, če nam žvižgajo, a najbrž ne bo veliko pomagalo, če rečem, da moji varovanci poskušajo vse, da bi bile stvari drugačne. Poskušamo vse, a nismo uspešni. Ne preostane nam drugega, kot da poskušamo naprej in najdemo pot, ki bo vodila iz te črne luknje, v kateri se ne počutimo dobro."

Tudi športni direktor še naprej zaupa Kloppu

Po že devetem porazu v tej sezoni v vseh tekmovanjih se je oglasil tudi športni direktor Borussie Martin Zorc , ki je potrdil, da nima namena menjati trenerja, ki je leta 2013 črno-bele popeljal v finale lige prvakov: "Jürgen je prevzel odgovornost za slabe rezultate, a smo stoodstotno prepričani, da se bomo rešili iz krize. Avtor tega bo ravno Klopp, ki mu še naprej zaupamo."

Ne spreglejte