Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Diego Costa Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Arda Turan Karim Benzema

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 10.58

8 let

Bolnišnica v Madridu: solze Diega Coste, Cristiano Ronaldo ni želel tvegati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bosta Atletico in Real v finalu lige prvakov nastopila z najboljšima strelcema? Najbolj je vprašljiv nastop Diega Coste, ki bi lahko po najbolj črnem scenariju ostal celo brez svetovnega prvenstva.

Veselje po junaškem španskem naslovu Atletica Madrida, desetem v klubski zgodovini, sta nekoliko pokvarili poškodbi dveh nosilcev igre. Trener Diego Simeone je le nemočno zmajeval z glavo, ko sta morala že v prvi polovici uvodnega polčasa velikega derbija v Barceloni drug za drugim igro zapustiti Diego Costa in Arda Turan.

Brazilec s španskim potnim listom je obnovil poškodbo stegenske mišice, časa za okrevanje pa ni na pretek, saj sta pred njim najpomembnejša dogodka sezone. Finale lige prvakov in svetovno prvenstvo v Braziliji. Solze na njegovem licu, ko je že v 16. minuti v bolečinah in s šepavim korakom zapuščal zelenico, so razkrivale ogromno razočaranje. Sezona se bliža koncu, napadalec, ki je v tej sezoni obnorel svet, pa še ne ve, ali bo lahko pomagal soigralcem na bližajočem se lizbonskem spektaklu.

Zdravniki namigujejo, da je za odpravo takšne poškodbe treba počivati vsaj nekaj tednov. Če bi Costa tvegal, bi lahko postavil pod vprašaj celo nastop na svetovnem prvenstvu. Tega pa najboljši strelec Atletica za nič na svetu noče zamuditi, saj bo potekalo v njegovi domovini. Costa naj bi bil udarni napadalec španske reprezentance, branilcev naslova in ene največjih favoritinj za osvojitev naslova.

Atletico dokazal, da zmore tudi brez Coste in Turana

Navijače rdeče-belih skrbi, da ne bi bil nared do sobote in morebitnega obračuna s Pepejem ter Sergiom Ramosom, dvema vzkipljivima in vročekrvnima branilcema Reala, s katerima se je v tej sezoni na madridskih obračunih nekajkrat že znašel na robu incidenta. Čeprav je Atletico dokazal, da zmore zmagovati in navduševati tudi brez njega, bi prišel na tekmi, kjer bodo odločale malenkosti, še kako prav. Branilce madridskega Reala bi zagotovo čakalo težje delo.

Če je poškodba Coste tako resna, da v taboru Atletica še nočejo napovedovati, ali bi lahko prišel v poštev za finale lige prvakov, pa je stanje Arde Turana že boljše. Turek je prejel udarec Cesca Fabregasa v kolk. Tudi on je moral v solzah zapustiti igrišče (že po 23 minutah), da pa bi se lahko vrnil že na štadionu Luz, je po zgodovinskem remiju na Camp Nouu dejal predsednik novopečenih španskih prvakov. Enrique Cerezo je namignil, da bi lahko Costa preskočil evropski finale, Turan pa naj bi se po nekajdnevnem počitku vrnil k treningom. Španski časnik AS je objavil izjavo Cereza, po kateri naj bi Costa manjkal vsaj dva tedna, kar pa je že napoved, ki ni všeč tudi španskemu selektorju Vicenteju del Bosqueju. Španski strokovnjak mora do 2. junija izbrati 23 potnikov za svetovno prvenstvo v Braziliji.

Za zdaj je jasno, da bo zagotovo manjkal le kaznovani Alonso

V taboru rdeče furije na mundialu ne bo manjkalo nogometašev obeh madridskih velikanov. Med njimi bo tudi Xabi Alonso, ki zaradi kazni kartonov ne sme nastopiti v Lizboni, trener belih baletnikov Carlo Ancelotti pa je bil po zadnji zmagi nad Espanyolom (3:1) vesel, da je dobro odigral Asier Illarimendi, prvi kandidat za izpraznjeno Alonsovo mesto na mestu zadnjega zveznega igralca.

Kakšno pa je zdravstveno stanje Cristiana Ronalda? Najboljši nogometaš na svetu ter prvi strelec španskega prvenstva (31 zadetkov) je zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na srečanju proti Valladolidu, preskočil tudi dvoboj z Espanyolom.

Nameraval ga je odigrati, še dan pred srečanjem je treniral brez težav, nato pa je na ogrevanju začutil bolečino, kar je trener ocenil kot dovolj očiten signal, da se je treba izogniti tveganju.

Benzema zašepal, Pepe spet trenira

''Ni se dobro počutil na ogrevanju, zato nisem želel tvegati. Če bi tisti dan igrali finale lige prvakov, bi tvegal, tako pa ga raje nisem poslal na igrišče,'' je po zmagi nad tekmecem iz Katalonije v soboto pojasnil italijanski strateg.

V soboto mu je pokvarila dan tudi poškodba Karima Benzemaja. Francoz je v zadnjem času v izjemni strelski formi, v 67. minuti pa je ob podaji Garethu Balu, Valižan je v nadaljevanju akcije dosegel zadetek, začutil bolečine v stegenski mišici in zašepal. Ancelotti ocenjuje, da ni utrpel težje poškodbe in bo lahko nastopil v Lizboni.

Na Portugalskem bo v glavni vlogi tudi branilec Pepe, ki je zaradi težav z mečno mišico izpustil zadnje dve tekmi Reala. V nedeljo je že treniral, s soigralci pa je bil tudi njegov reprezentančni soigralec Ronaldo, kar je dober znak za sobotno tekmo vseh tekem, na kateri bo Real lovil jubilejno evropsko decimo (deseti naslov).

Tako bosta obdobje pred finalom lige prvakov v obeh madridskih taborih zaznamovali tudi zdravniški službi. Katera bo uspešnejša?

Ne spreglejte