Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cesc Fabregas

Torek, 23. 7. 2013, 11.10

8 let

Boj z mlini na veter: za Fabregasa ponujajo 41 milijonov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Angleški prvak Manchester United je v Katalonijo poslal še tretjo ponudbo za nakup Cesca Fabregasa. Prvi dve je Barcelona gladko zavrnila, enak scenarij pa je pričakovan tudi tokrat.

Škotska trma očitno ne pozna meja. David Moyes, ki je na vroči stolček Manchester Uniteda sedel 1. julija, si nadvse želi v svoje vrste privabiti zveneče ime. Navijači so že malce nestrpni, kot kaže pa je pod pritiskom tudi on, saj lovi tarčo, ki je povsem nedosegljiva. Barcelona, ki pred dnevi nespametno izgubila bisera Thiaga Alcantaro, ki je pridružil nekdanjemu trenerju Pepu Guardioli v Bayernu, ne bo dopustila, da izgubi še enega vezista. Očitno tega ne razumejo pri Unitedu, ki v Katalonijo vztrajno pošiljajo ponudbe.

Prvi dve so pri Blaugrani gladko zavrnili, a na pladnju imajo že novo. ''Rdeči vragi'' za španskega reprezentanta in nekdanjega igralca Arsenala ponujajo 41 milijonov evrov, ob tem pa Špancu ponujajo tudi neverjetno plačo v višini 233 tisoč evrov na teden. Kot smo že rekli, Barca, ki ima že tako ali tako okrnjene vrste, za nameček pa so še rez trenerja, si nikakor ne bodo dovolila, da izgubijo še eno zveneče ime. Časa za krpanje morebitnih vrzeli je premalo, zato so ponudbe Uniteda samo izgubljanje časa.

Moyes je to poletje že izgubil dve nakupovalni ''vojni''. Thiago je zbežal v Bayern, Kevin Strootman pa v Romo, Škot pa še vedno ostaja brez tako želenega kakovostnega vezista. Mogoče bi bil za United bolj primeren njegov nekdanji varovanec Marouane Fellaini, ki bo za razliko od Cesca cenejši in ima še nekaj kar Španec nima, dosega zadetke.

''Zapravljate čas. Trajalo je lep čas, da je prišlo za Cesca sanjske vrnitve v domovino, zato tega ne bo kar tako zapravil. To je njegov dom, tukaj je srečen in zagotovo bo ostal v Barceloni,'' pa je svojemu nekdanjemu moštvo prijateljsko svetoval branilec Barcelone, Gerard Pique in še namignil naj energijo za nakupe raje usmerijo kam drugam.

Ne spreglejte