SiolNET. Sportal Nogomet
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Glasovanje za novi dres NZS

Bo to nov dres slovenskih nogometašev? Vi izbirate.

0,30

termometer

dresi NZS predlogi |  | Foto: nzs.si
Foto: nzs.si

Nogometna reprezentanca bo dobila nov dres. NZS je na razpisu izbrala pet različnih grafičnih podob. Odločate tudi vi. Spletno glasovanje se je že začelo.

Nogometna zveza Slovenija je organizirala razpis za pripravo predlogov nove grafične podobe dresa reprezentance v naslednjem štiriletnem ciklu. K sodelovanju je bilo povabljenih osem nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 različnih predlogov. Osnovna barva domačega dresa je bela, gostujočega pa modra. Osnovni motiv je stilizirana upodobitev Triglava na sprednji strani. Najbolj izstopa peti predlog, ko je Triglav upodobljen tudi s tremi obrazi. "Triglav ni le gora, v staroslovanski mitologiji predstavlja troglavo božanstvo. Navadno je šlo za glave vrhovnih staroslovanskih bogov – kot neke vrste poveljnikov, kapetanov," je zapisano v pojasnilu.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Da bi reprezentanco še bolj približati navijačem, imate zdaj prvič priložnost sodelovati pri izboru novega dresa. Izbirate lahko med petimi oblikovalskimi predlogi, ki so zadostili vsem zahtevam iz razpisa. Glasovanje je mogoče na spletni strani NZS. Končnega zmagovalca bodo določili z glasovi na spletni strani (30 odstotkov), glasovi reprezentantov, reprezentantk in selektorjev (40 odstotkov) ter razpisne komisije zveze (30 odstotkov).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin