Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 12. 2015,
11.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Skubic Luka Elsner NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 11. 12. 2015, 11.08

6 let, 7 mesecev

Bo Slovenija izgubila še najboljšega podajalca?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovensko nogometno prvenstvo bo kmalu prikrajšano za najboljšega strelca Andraža Šporarja. Bi lahko domovino zapustil tudi prvi podajalec Nejc Skubic? Trener Luka Elsner bi mu to od srca privoščil.

Domžalčani v tej prvoligaški sezoni izstopajo z najboljšo obrambo. Prejeli so le 14 zadetkov, hkrati pa se lahko pohvalijo z zelo prodornima bočnima branilcema, ki sta prispevala že ducat podaj. Pri sedmih zadetkih je imel prste vmes Nejc Skubic, 26-letni kapetan Domžal, brez katerega si trener ne more zamisliti udarne enajsterice.

''Je fantastičen igralec. Letos je napredoval še za korak. Veliko vlaga vase, je profesionalec od glave do peta. Vsak trener si želi imeti takšnega igralca in kapetana, ki hkrati prinaša kakovost,'' je najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije Luka Elsner poln pohval na račun prvega podajalca prvenstva.

S sedmimi podajami si deli vodilno mesto z Nigerijcem Ezekielom Hentyjem, ki se kot napadalec nahaja neprimerno bližje vratom od nekdanjega branilca Interblocka in Drave. Skubic se je pred leti že odpravil v tujino.

Sprejel je ponudbo iz Romunije in v dresu Otelula iz Galatija (zdajšnjega drugoligaša, op. p.) uresničil otroške sanje, saj je zaigral v skupinskem delu lige prvakov. Med elito se je znašel leta 2010, danes pa je edini nogometaš v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki si ne služi nogometnega kruha v Mariboru in je že nastopil v ligi prvakov.

Elsner: Na našo veliko škodo upam, da ga opazijo

Slovenijo bo kmalu zapustil "rekorder" Andraž Šporar (Olimpija), ki je v jesenskem delu dosegel kar 17 zadetkov. Seli se k švicarskemu prvaku Baslu. Bi lahko 1. SNL spomladi izgubila tudi najboljšega podajalca? ''Na našo veliko škodo močno upam, da ga opazijo in da bo ponovno odšel v tujino. To si zasluži,'' je Elsner odkrito povedal, da bi kapetanu privoščil nadaljevanje kariere v tujem klubu, kjer bi ga čakali novi izzivi, pa tudi višja plača.

Domžale so v zadnjih letih poslale v svet kar nekaj nogometašev, ki se v novih okoljih niso izgubili, ampak postali pomembni nosilci. Uroš Korun in Saša Aleksander Živec sta v tej sezoni s Piastom vodilna na Poljskem, Nemanja Maksimović je Astani pomagal do odmevnih nastopov v ligi prvakov in ubranitve državnega naslova v Kazahstanu …

''Vesel sem, da tisti fantje, ki zapustijo naš klub, v tujini igrajo in so uspešni. To pomeni, da jih naša sredina dobro pripravi na tisto, kar jih čaka v tujini in da so naši standardi blizu zahtevam tujih lig. Smo razvojna sredina. Tisti igralci, ki tukaj presežejo standarde, odidejo v tujino in dobijo tisto, kar si zaslužijo,'' veseli Elsnerja vsaka pozitivna zgodba. Prepričan je, da si prestop v tuji klub zasluži tudi Skubic. Če bo ostal, bo lahko spomladi popravil osebni rekord v številu podaj v eni sezoni. V prejšnji sezoni je soigralce razveselil desetkrat, zdaj je že pri številki sedem …

Ne spreglejte