Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 3. 2015,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund Juventus

Sreda, 11. 3. 2015, 17.05

8 let

Bo po Janu Oblaku junak postal še Kevin Kampl?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jan Oblak je zaznamoval torkov večer v nogometni ligi prvakov. Prav lahko se zgodi, da bo sredinega Kevin Kampl, ki bo z Borussio v Dortmundu četrtfinale lovil proti Juventusu.

Vse kaže, da bo Kevin Kampl po letih čakanja danes zvečer le dočakal prve minute v ligi prvakov. V napovedih tekme njegovo ime najdemo v postavi Borussie, ki naj bi zvečer pritekla na zelenico štadiona v Dortmundu. Debi bo vroč, vložek velik. Igralo se bo za mesto med osmimi najboljšimi v Evropi. Borussia bo pred gorečimi domačimi navijači lovila zaostanek z 1:2, ki si ga je nabrala na prvi tekmi v Torinu.

Slovenski vezist, ki je bil največja zimska okrepitev Borussie, naj bi tekmo v postavitvi 4-2-3-1 začel na desni strani domačega ofenzivnega trojčka, ki bo igral za napadalcem Pierre-Emerickom Aubemeyangom. Navijači upajo, da bo ta tokrat bolj učinkovit, kot je bil v zadnjih dveh tednih. Borussia na zadnjih tekmah, ki ju je odigrala, proti Kölnu in HSV, ni zadela. Res je, da ni izgubila, a tokrat bo zadetek oziroma zadetke, pa tudi zmago, potrebovala.

Potrebovali bodo izjemno tekmo

Tega se dobro zaveda tudi njen trener. "Pred nami je velik izziv. Potrebujemo zmago, na drugi strani bo stal klub, ki ga naprej vodi tudi remi. Pripravljeni smo. Vemo, da za napredovanje potrebujemo izjemno tekmo. Tako je v tej fazi tako kakovostnega tekmovanja vedno. Morali bomo igrali sijajno. Če bomo, nam lahko uspe. Če nam ne uspe, bomo zasluženo izpadli," je bil večer pred tekmo jasen Jürgen Klopp, ki je povlekel tudi vzporednico z najbolj sijajno tekmo v klubski zgodovini. Tisto iz leta 1997, ko je Borussia v finalu lige prvakov premagala prav Juventus in prišla do edinega evropskega naslova.

"To so lepi spomini, iz katerih lahko črpamo upanje za uspeh, a na poti do tega nam ne bodo pomagali. Bolj kot to in tudi dejstvo, da bomo imeli na tribunah sijajno podporo, bo pomembno, da igramo dobro," je še dejal trener, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na vse nogometaše. Zaradi poškodb zagotovo ne bosta igrala Kevin Grosskreutz in Jakub Blaszczykowski, medtem ko sta nastopa Nurija Sahina in Matthiasa Ginterja postavljena pod vprašaj.

Potrebovali bodo vsaj en gol

Na drugi strani je Juventus, ki si je nov naslov italijanskega prvaka praktično že zagotovil, v Dortmund prišel po dveh ne najbolj prepričljivih prvenstvenih zmagah (od Parme in Sassuola je bil boljši z 1:0), izpadu iz pokala po porazu proti Fiorentini in remiju na prvenstvenem derbiju proti Romi. Torinčani ne dajejo vtisa, da so v najboljši formi, a so vseeno optimisti.

"Imamo prednost, a nam ne bo lahko. Zagotovo se tekma ne bo končala z rezultatom 0:0. Mislim, da bo zanimivo. Prav tako mi je jasno, da bomo morali zadeti. Super bi bilo, če bi zadeli dvakrat. V tem primeru bi bili zelo blizu napredovanja. Verjamem, da nam bo uspelo," je povedal trener Juventusa Massimiliano Allegri.

"Morali bomo igrati perfektno, če želimo, da nam uspe. Borussia je lahko, če se razigra, zelo nevarna. Na prvi tekmi smo jo dokaj dobro ustavili. Iz te tekme se lahko naučimo marsikaj. Zadovoljni smo s tem, kar smo v ligi prvakov dosegli do zdaj, a zdaj želimo narediti nov korak naprej," je še povedal nekdanji trener Milana, ki je v Torino prišel pred začetkom sezone.

Tudi on bo imel nekaj težav s sestavo ekipe. Zagotovo bodo manjkali Jose Martin Cacares ter trije nogometaši, ki za igro Torinčanov niso preveč pomembni, Stefano Sturaro, Luca Marrone in Paolo De Ceglie. Veliko večje so preglavice, ki jih trenerju povzroča poškodba Andrea Pirla. Ideolog igre italijanskega prvaka je prav tako izgubil bitko s časom in ga danes v Dortmundu ne bomo videli.

Ne spreglejte