Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2020,
8.48

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport Barcelona Mallorca

Nedelja, 14. 6. 2020, 8.48

3 leta, 10 mesecev

Tudi to je šport

Kako je to mogoče? Navijač vdrl na stadion brez navijačev ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

navijač Barcelona | Tekmo med Barcelono in Mallorco, ki se je končala z zmago vodilne Barce s 4:0, je popestril navijač, ki se mu je uspelo prebiti na stadion in zelenico. | Foto Getty Images

Tekmo med Barcelono in Mallorco, ki se je končala z zmago vodilne Barce s 4:0, je popestril navijač, ki se mu je uspelo prebiti na stadion in zelenico.

Foto: Getty Images

Nemogoče je mogoče, bi lahko zapisali ob naslednji novici. Na tekmo med vodilnim moštvom španskega državnega prvenstva Barcelono in Mallorco, ki je igrala doma, je vdrl navijač, in to kljub temu, da navijačev na tribunah sploh ni bilo. Mladenič v državnem dresu Lionela Messija je več kot očitno dvakrat presenetil nepozorne varnostnike. Najprej se mu je uspelo prebiti na stadion in nato še na igrišče.

Lionel Messi se je z včerajšnjim zadetkom spet vpisal v zgodovino. Postal je prvi igralec La Lige, ki je v zadnjih 12 sezonah zadel 20 ali več golov. | Foto: Getty Images Lionel Messi se je z včerajšnjim zadetkom spet vpisal v zgodovino. Postal je prvi igralec La Lige, ki je v zadnjih 12 sezonah zadel 20 ali več golov. Foto: Getty Images

Barcelona, vodilno moštvo španske lige, je včeraj v gosteh pričakovano odpravila Mallorco, ki se bori za obstanek, in upravičila vlogo favorita.

Real Madrid Eibar
Sportal Real s polnim plenom, Oblakovi remizirali

Barcelona je sobotno gostovanje odprla s hitrim zadetkom, v 65. sekundi jo je v vodstvo popeljal Arturo Vidal. Še pred odmorom je na 2:0 zvišal Martin Braithwaite, do konca srečanja pa sta za zanesljivo zmago Kataloncev s 4:0 zadela še Jordi Alba in Lionel Messi. Argentinec je z zadetkom (in dvema asistencama) postal edini igralec La Lige, ki je v 12 zaporednih sezonah zadel 20 golov ali več in poskrbel za nov vpis v nogometno zgodovino.

Tekma je bila ob poostrenih ukrepih zaradi zdravstvenih razmer odigrana pred praznimi tribunami, a navijači so vendarle bili v bližini, vsaj tako je sklepati na podlagi dejstva, da je eden izmed njih sredi drugega polčasa stekel na zelenico. Mladenič v državnem dresu Lionela Messija je očitno vdrl kar dvakrat, najprej na stadion in nato še na nogometno zelenico.

navijač Barcelona | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

No, varnostniki so ga dokaj hitro ulovili in spravili z igrišča, fant pa je brez dvoma poskrbel za nekaj nenogometne popestritve na praznem stadionu.

Po incidentu je povedal, da je akcijo načrtoval že pred obdobjem koronavirusa. "Messi je moj idol in sanjal sem o tem, da bi ga spoznal in se fotografiral z njim," je povedal.

Želja se mu žal ni uresničila. Fotografijo mu je uspelo posneti zgolj z Jordijem Albo, medtem ko je Messi fotografiranje zavrnil.

Barcelona ima zdaj pet točk prednosti pred madridskim Realom, ki ga prva tekma po premoru čaka danes. V tekmi 28. kroga bo gostil Eibar.

Athletic Bilbao bo gostil Atletico Madrid, za katerega brani slovenski reprezentant Jan Oblak, Real Sociedad pa v večerni tekmi Osasuno.

navijač Barcelona | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ne spreglejte