Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 8. 2012,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valter Birsa

Torek, 14. 8. 2012, 9.03

8 let

Birsa ima le eno željo, rad bi igral

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant Valter Birsa nemirno pogleduje na koledar, saj se bliža zaključek prestopnega roka. Če bo pri Genoi ostal na stranskem tiru, bi se raje odločil za spremembo klubskega okolja.

Ko se je iz Francije preselil v Genovo, je verjel, da je storil pravilno potezo in da bo v močni konkurenci serie A še dodatno napredoval. Pri Genoi pa se ni naigral. Ostal je brez tekmovalnega ritma, kar je povleklo na plan dodatne težave tudi v dresu izbrane vrste. ''Iščem rešitev za mojo dobro. Iščemo možnost igranja. A zaradi tega, ker pri Genoi ne igram, nazadujem? Nogomet je zanimiva igra. Če bom proti Romunom zabil dva gola, bodo vsi govorili, ne glede na to, da v klubu ne igram, da sem v fantastični formi,'' je Sportalu zaupal Valter Birsa. Na svetovnem prvenstvu v JAR je plenil pozornost z odmevnimi nastopi, nenazadnje v posebnem točkovanju za športnika leta osvojil celo visoko tretje mesto, nato pa se po selitvi v Italijo ni naigral. ''Treniram dobro, s trenerjem Luigijem de Caniom pa sva opravila nekaj pogovorov. Povedal mi je, kakšne so stvari, kakšne so težave v klubu, sam pa sem mu predstavil svoje želje. Verjamem, da se bom v tej sezoni vrnil v tekmovalni ritem. Če bi v to dvomil, bi zgrešil poklic. Dejstvo je, da se določene stvari odvijajo prej, nekatere pa kasneje. Dovolj je še časa, da se reši situacija. In tudi verjamem, da se bo. Interes tako mene kot kluba je, da se zadeva reši. To ne bi smelo predstavljati večjih problemov. Če se dela, tako kot se mora, se mi to mora poplačati,'' verjame v srečen razplet 26-letni Primorec, ki je na reprezentančni zbor prispel z nasmehom.

''V bistvu se mi še ni zgodilo, da v Slovenijo ne bi prišel z nasmehom. Pa ne samo zaradi tega, ker v klubu ne igram, ampak ker se v reprezentančnem taboru dobro počutimo. Imamo krasne odnose, se dobro razumemo, zato je lepo prihajati na reprezentančne akcije. Zdaj nas čaka tekma z Romunijo. Normalno je, da bo bolj pomembna tista kvalifikacijska s Švico, a je vseeno zelo pomembna tudi tekma v sredo. Mi bomo šli na zmago. Zanima nas je zmaga, nič drugega, saj v nogometu šteje le rezultat. Zato želimo zmagovati tudi na prijateljskih tekmah,'' je še dodal Birsa. V reprezentančnem dresu je zbral že 54 nastopov, za njegove usluge pa naj bi se poleg italijanskih zanimali tudi francoski klubi. Morda pa se vrne v domovino ''galskih petelinov'', kjer je zabijal zadetke tudi v elitni ligi prvakov ...

Ne spreglejte