Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 11. 2017,
10.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

1

Natisni članek

Liverpool UEFA liga prvakov Sevilla Eduardo Berizzo

Sreda, 22. 11. 2017, 10.45

1 leto

Trener Seville Eduardo Berizzo ima raka na prostati

Bili so na tleh, nato pa jim je razkril, da ima raka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

1

Seville Berizzo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogomet piše takšne in drugačne zgodbe. Za eno najbolj čustvenih so v torek poskrbeli nogometaši Seville. Na dvoboju petega kroga lige prvakov so doma proti Liverpoolu izgubljali že z 0:3, nato pa jim je trener Eduardo Berizzo razkril, da ima raka na prostati. Odziv varovancev je bil izjemen. V drugem polčasu so nadigrali rdeče, izenačili na 3:3 in stekli v objem ponosnemu trenerju.

"To je bila nora tekma. Uspelo nam je zaradi trenerja. Vodil nas je pravi način. Zaradi njega smo se odzvali drugače," je po eni izmed poslastic torkovega evropskega večera v ligi prvakov dejal Argentinec Ever Banega.

Zveznega igralca je podobno kot soigralce pretresla novica o bolezni trenerja, ki jo je po tekmi javnosti prvi prenesel španski radio Cadena SER V drugem polčasu je na igrišču pustil zadnji atom moči. Želja po preobratu in sreči v očeh 48-letnega trenerja Eduarda Berizza je bila ogromna.

Dišalo je po potopu, a je sledil preobrat

Veselje nogometašev Seville in trenerja po izenačenju na 3:3. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Seville in trenerja po izenačenju na 3:3. Foto: Reuters Andaluzijci, ki bodo v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov 6. decembra gostovali v Ljudskem vrtu, na domačem igrišču niso izgubili že 26 tekem. Liverpoolu se je nasmihala lepa priložnost, da prekine niz. Že po tretjini srečanja so vodili s 3:0, nato je zelo zrelo priložnost za povišanje rezultata zapravil Mohamed Salah.

Rdeči so odšli na odmor z visoko prednostjo, nato pa v drugem delu naleteli na drugačnega tekmeca, ki je s pomočjo glasnega občinstva, na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan je bilo 50 tisoč gledalcev, priredil epski preobrat.

Spomini Liverpoola na istanbulski čudež

Liverpool dobro ve, kako sladko se je vrniti po zaostanku z 0:3. Ko je leta 2005 še zadnjič postal evropski prvak, je v Istanbulu proti Milanu po prvem polčasu izgubljal z 0:3. Grozila je rezultatska katastrofa, ponižanje rdečih na največji evropski tekmi, a je sledil eden najbolj znamenitih preobratov  v zgodovini nogometa. Angleški klub je hitro izenačil na 3:3, po loteriji kazenskih udarcev pa dokončno spravil na kolena šokirano zvezdniško zasedbo rdeče-črnih, ki se je od sramu hotela najraje skriti v kot.

Čaka ga zdravljenje

Argentinec Berizzo je nekdanji nogometaš klubov Newell's Old Boys, Atlas, River Plate, Marseille, Celta in Cadiz. | Foto: Twitter - Voranc Argentinec Berizzo je nekdanji nogometaš klubov Newell's Old Boys, Atlas, River Plate, Marseille, Celta in Cadiz. Foto: Twitter - Voranc Tokrat je neverjetna vrnitev uspela Sevilli. Tudi zaradi Berizzovega motivacijskega govora med polčasoma, ko je svojim izbrancem razkril, da ima raka na prostati. Najprej je dvakrat v polno zadel Francoz Wissam Ben Yedder, ki je proti Mariboru dal tri gole, tokrat pa je mrežo slovitega angleškega kluba zatresel dvakrat.

Kako močno so si igralci želeli pozitivnega rezultata, priča veselje po izenačujočem zadetku, ki ga je v tretji minuti sodnikovega podaljška (od sedmih) dosegel Guido Pizarro.

Trenerska usoda nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je pred prihodom v Sevillo tri sezone vodil Celto, je negotova. Zdaj ga čaka zdravljenje, najverjetneje v kratkem tudi operacija. Klub bo več razkril v sredo.

Napeto bo do konca, Liverpool lahko še izpade

Če bo Jürgen Klopp v zadnjem krogu izgubil na Anfieldu proti Spartaku, lahko ostane brez osmine finala lige prvakov. | Foto: Reuters Če bo Jürgen Klopp v zadnjem krogu izgubil na Anfieldu proti Spartaku, lahko ostane brez osmine finala lige prvakov. Foto: Reuters V skupini E lige prvakov so v igri za napredovanje še tri ekipe. V petem krogu sta bili razburljivi obe tekmi. Tako v Sevilli kot Moskvi sta se tekmi brez zmagovalca končali zahvaljujoč zadetkoma v sodnikovem podaljšku. Takšen razplet je najbolj osrečil Sevillo.

Če ne bi Jasmin Mešanović izenačil v Moskvi, andaluzijski klub pa proti Liverpoolu, bi rdeči z Otoka že proslavljali prvo mesto in napredovanje v osmino finala lige prvakov, Spartak pa bi bil pred dvobojem zadnjega kroga na lestvici pred Sevillo. Tako pa je Sevilla zadržala drugo mesto, Liverpool pa še ni zanesljiv potnik med 16 najboljših.

Če bi v zadnjem krogu doma ostal praznih rok proti Spartaku, Sevilla pa v gosteh odpravila Maribor, bi Kloppova četa nadaljevala evropsko sezono v 1/16 finala evropske lige, v osmino finala lige prvakov pa bi se uvrstila Sevilla in Spartak!

Lestvica skupine E po 5. krogu:

1. Liverpool 5 tekem - 9 točk
2. Sevilla 5 - 8
3. Spartak Moskva 5 - 6
4. Maribor 5 - 2 
Ne spreglejte