Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 5. 2015,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Marinšek Dejan Djuranović

Četrtek, 21. 5. 2015, 21.07

8 let

Bila bi znanstvena fantastika, če bi jim uspelo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Sezona se je izšla povsem pričakovano," po izpadu iz slovenske nogometne prvoligaške druščine ne dramatizira predsednik Kalcer Radomelj Matjaž Marinšek.

Radomlje so lani poleti vpisale prvi nastop v prvoligaški druščini v zgodovini kluba, ta se je začela pisati leta 1972. Od 20. julija in domačega poraza z 1:2 proti Kopru v prvem prvenstvenem krogu do zdaj so odigrale 34 tekem – na prvo zmago so čakale dolgih devet krogov in jo, zanimivo, dočakale prav proti Kopru, na Bonifiki je bilo 2:1 za goste – in zbrale le 16 točk.

Že pred tem je bilo nogometašem kluba iz majhnega naselja v občini Domžale, ki šteje komaj kaj več kot 1500 prebivalcev, tekme so igrali na štadionu Domžal, jasno, da bodo člani elite težko več kot eno leto. Matematično potrditev so dobili po 33. krogu, ko so izgubili proti Celju. A kljub hitremu slovesu od najboljšega, kar ponuja slovenski klubski nogomet, v Radomljah ne obupavajo. Prej nasprotno.

Vedeli so že pred začetkom sezone

"Že pred začetkom sezone smo vedeli, da je obstanek v prvi ligi za nas znanstvena fantastika, saj smo bili realni. To se je tudi zgodilo. Da bomo izpadli, smo pričakovali. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo pokazali. Nekaj tekem smo odigrali zelo dobro, nekaj bi jih lahko bolje, a mislim, da se nismo osramotili. Strokovnemu štabu in nogometašem lahko zato le čestitam," je mirno razlagal predsednik kluba Matjaž Marinšek.

"Da bi lahko upali na kaj več, bi potrebovali denar. Tega žal ni in dokler je tako, si pač ne moreš privoščiti okrepitev, ki bi bile nujno potrebne za enakovreden boj s preostalimi prvoligaši. Pomembno je, da bomo sezono končali s pozitivno ničlo, kar zadeva denar. V sezono smo vstopili z nekaj malega minusa, tako jo bomo tudi končali," je zadovoljen prvi mož Radomelj.

In kakšen je njegov pogled v prihodnost? "Verjamem, da bo večina nogometašev ostala, tako bomo lažje izpolnili cilj, ki smo si ga že zadali. Hitro se želimo vrniti v prvo ligo, a od načina dela, ki ga imamo, v klubu ne bomo odstopali. Ne bomo se zadolževali, ne bomo počeli neumnosti. Zapravljali bomo toliko, kot si lahko privoščimo. Naši nogometaši bodo zdaj izkušenejši, zato upam, da bomo kandidati za vrh v drugi ligi," si je zaželel predsednik zadnjeuvrščenega slovenskega prvoligaša.

Dogovorjeni so, da bodo še naprej sodelovali

Na njegovi klopi trenutno sedi legenda slovenskega klubskega nogometa Dejan Djuranović. Bo tako tudi v prihodnji sezoni?

"Upam, da bo. Z njegovim delom smo zelo zadovoljni, prepričani smo, da je njegova pot prava. Dogovorili smo se, da bomo še naprej sodelovali. To se lahko spremeni le, če dobi kakšno mikavno ponudbo iz prve lige. Če se bo to zgodilo, ne bomo delali težav. Verjamemo, da bo njegovo dobro delo v prihodnosti obrodilo sadove," je 47-letnega trenerja pohvalil prvi mož kluba, ki ima ob mlajših selekcijah tudi drugo ekipo, ta nastopa v tretji ligi, a je vprašanje, ali jo bo imel tudi v prihodnji sezoni. "Bomo videli. O tem še razmišljamo," je razkril.

Malo ven, malo noter

Še preden krenejo v novo sezono, bodo morali v Radomljah odigrati zadnji dve tekmi v tej. Pred njimi sta tekmi proti Domžalam in Krki. Kaj lahko pričakujemo?

"Zdaj smo povsem razbremenjeni, igrali bomo pošteno in korektno. Na obeh tekmah bomo poskušali zmagati. Potrudili se bomo osvojiti še kakšno točko," je napovedal Marinšek in za konec še enkrat poudaril, kaj v klubu pričakujejo v prihodnosti.

"Želimo se vrniti v prvo ligo in biti tu nekje. Med prvo in drugo ligo. Malo ven, malo noter. Dokler se klub povsem ne stabilizira in najde sredstva, s katerimi bi lahko vse skupaj spravili na višjo raven," je sklenil.

Ne spreglejte