Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
7.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boštjan Cesar Kevin Kampl

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 7.54

8 let

Bezjak zamenjal Michela Platinija in zabil štiri gole (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Romanom Bezjakom je nora, nepozabna tekma v Bolgariji. Na Nizozemskem je zadel Tim Matavž. V polno sta merila tudi Milivoje Novaković na Japonskem in Boštjan Cesar v Italiji.

Samir Handanović: Zaradi izključitve v zadnjem krogu italijanskega prvenstva tokrat ni imel pravice nastopa. Med vratnicama Interja, ki je premagal Hellas Verono pred domačimi navijači s 4:2, ga je nadomestil Argentinec Juan Pablo Carrizo. Inter je po devetih prvenstvenih krogih na četrtem mestu lestvice.

Jan Oblak: V prvi portugalski ligi je Benfica v Lizboni z 2:0 odpravila Nacional. Ljubljančan, ki je pred kratkim v pokalu debitiral v dresu portugalskega velikana, je tokrat sedel na klopi.

Boštjan Cesar: Kapetan Slovenije je v dresu Chieva zabil prvi gol v italijanskem prvenstvu v tej sezoni in četrtega v serie a nasploh. Z glavo je v polno meril v 13. minuti tekme proti Fiorentini in ekipo iz Verone popeljal do vodstva z 1:0. Gostje so potem zabili dva gola in poskrbeli za poraz Chieva z 1:2. Ljubljančan, ki je standarden člen obrambe Verončanov, je igral od prve do zadnje minute in prejel rumeni karton. Chievo je po novem, že petem zaporednem prvenstvenem porazu zdrsnil na zadnje mesto lestvice.

Siniša Anđelković: V drugi italijanski ligi je Palermo doma remiziral proti Vareseju brez zadetkov. Kranjčan je spet igral vso tekmo in prejel rumeni karton. Aljaž Struna in Armin Bačinović – preostala Slovenca, ki si kruh služita na Siciliji – nista dobila priložnosti za igro.

Mišo Brečko: Kölnu gre v drugi nemški ligi še naprej odlično in je na vrhu. Tokrat je z 1:0 zmagal v Bielefeldu pri tamkajšnji Arminii. Tudi po zaslugi Trboveljčana, ki je kapetan Kölna. Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton. Dominic Maroh, sicer prav tako slovenski reprezentant, ki pa se ni znašel na zadnjem selektorjevem seznamu, je za goste igral 90 minut.

Branko Ilić: V izraelskem prvenstvu je Hapoel Tel Aviv v gosteh ponižal Iron Ramat Hasharon in ga premagal s 5:0. Tudi z Ljubljančanom na igrišču, ki je igral vso tekmo. Bojan Jokić: Pri zmagi Villarreala, ki je v španskem prvenstvu pred domačimi navijači kar s 4:1 odpravil Valencio, ni igral, saj še ni okreval po poškodbi, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji. Villarreal, ki je novinec v prvi ligi, je po desetih prvenstvenih krogih na visokem četrtem mestu.

Dejan Kelhar: Quabala je v prvi azerbajdžanski ligi doma premagala Smqayit z 2:0. Brežičan tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Andraž Struna: V prvi grški ligi je PAS Giannina gostovala pri Verii in remizirala z 2:2. Primorski bočni branilec je bil pri gostih na igrišču od prve do zadnje minute.

Kevin Kampl: Kampl je pri novi zmagi Red Bull Salzburga, ki je v gosteh v prvi avstrijski ligi Grödig premagal s 3:0, sodeloval 86 minut. Ko je odšel na klop, je njegova ekipa vodila z 2:0. Tokrat ni zabil gola ali prispeval podaje.

Andraž Kirm: Ljubljančan, ki je bil vseskozi standardni člen začetne enajsterice nizozemskega prvoligaša Groninega, je izgubil mesto v prvi postavi. Še petič zapored ni igral od prve minute. Pri remiju Groningena z 2:2 v gosteh pri Vitesseju je na igrišče prišel po 71 minutah igre. Zanimivo, takrat je njegova ekipa zaostajala z 0:2, potem pa v vsega sedmih minutah po njegovem vstopu zabila dva gola in postavila končni izid. Vsekakor dober znak zanj.

Rene Krhin: Po treh zaporednih porazih v prvi italijanski ligi je Bologna tokrat le zmagala in pobegnila z dna lestvice. Z 1:0 je bila pred domačimi navijači boljša od Livorna, tudi po zaslugi slovenskega vezista, ki je bil na igrišču vso tekmo. To je bila že njegova druga tekma zapored, ki jo je igral od prve minute, kar pomeni, da se njegov status izboljšuje.

Dejan Lazarević: Tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro v prvi italijanski ligi pri Chievu, ki je doma izgubil proti Fiorentini z 1:2. Triindvajsetletnik je v nezavidljivem položaj, saj vse odkar je poleti prišel v Verono, ne igra praktično nič. Le enkrat do zdaj je zaigral, pa še to zgolj 38 minut.

Jasmin Kurtić: Spet je bil v začetni postavi Sassuola, ta pa tudi tokrat ni izgubil v prvi italijanski ligi. Na Siciliji je remiziral proti Catanii brez zadetkov. Igral je 90 minut.

Valter Birsa*: Pri novem neuspehu Milana v prvi italijanski ligi je sodeloval 90 minut in v zaključku srečanja slabo izvajal dva prosta strela. Milančani so gostovali v Parmi in izgubili z 2:3, potem ko so zadnji gol prejeli globoko v sodnikovem podaljšku. To je bil njegov prvi nastop v prvenstvu od prve do zadnje minute v tej sezoni. Primorec je sodeloval pri drugem zadetku Milana, ko je s kota poslal zelo uporaben predložek, v nadaljevanju akcije pa je bil dosežen gol za 2:2. Josip Iličić*: Kranjčanova kalvarija s poškodbo se nadaljuje. Tudi tokrat pri Fiorentini niso mogli računati nanj na gostovanju v devetem krogu prve italijanske lige v Veroni, kjer so Chievo premagali z 2:1.

Tim Matavž: Prvič po več kot mesecu dni je zadel za PSV Eindhoven in prekinil strelski post, zaradi katerega je bil v medijih tarča kritik. Kljub temu še naprej uživa zaupanje trenerja Philippa Cocuja, ki ga je v začetno postavo PSV uvrstil tudi tokrat, ko je ta gostoval pri Rodi in doživel še drugi zaporedni prvenstveni poraz. Čeprav je primorski napadalec goste po devetih minutah igre popeljal v vodstvo, so domači igralci pozneje zabili dva gola in prišli do polnega izkupička (2:1). Matavž je bil na igrišču vso tekmo. To je bil zanj drugi prvenstveni gol v osmih nastopih v tem prvenstvu. Še dvakrat je v polno meril na šestih evropskih tekmah, ki jih je odigral.

Roman Bezjak: Sveži reprezentant ima za seboj noro tekmo. Ludogorec je v bolgarskem prvenstvu s 5:1 odpravil Lyubimets pred domačimi navijači, 24-letni Slovenjgradčan pa je bil nesporni junak tekme. Zabil je kar štiri gole, prispeval pa tudi podajo za petega. In to v vsega 70 minutah, ki jih je prebil na igrišču. Tekmo je namreč začel na klopi, na igrišče pa prišel v 21. minuti, ko je zamenjal Brazilca s pomenljivim imenom, Michela Platinija. Na začetku drugega polčasa je podal za gol soigralca, v 51. minuti zadel za 2:0, v 56. za 3:0, v 84. za 4:1 in v 88. minuti še za 5:1, ko je postavil končni izid. Zdaj je pri šestih prvenstvenih golih in je najboljši strelec Ludogorca, ki je skupaj z Litexom Lovečem na prvem mestu lestvice.

Zlatan Ljubijankić: Tudi on je sodeloval pri novem porazu Omiye Ardije v gosteh pri Nagoyi Grampus z 1:2 v prvi japonski ligi. Igral je do zadnjih izdihljajev tekme. Trener ga je z igrišča povlekel v sodnikovem podaljšku, ko je bil končni izid že postavljen.

Milivoje Novaković: Nov, še deseti prvenstveni gol je za Omiyo Ardijo v japonskem prvenstvu zabil 34-letni napadalec, ko je v polno meril v 37. minuti tekme proti Nagoyi Grampus in goste popeljal v vodstvo z 1:0. Pozneje je skupaj s soigralci prejel dva gola in doživel nov poraz (1:2). Na igrišču je bil od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je v srbskem prvenstvu gostovala pri Radničkem v Nišu in remizirala z 1:1. Tudi tokrat je bil v začetni enajsterici Beograjčanov in na igrišču preživel 63 minut. Ko je odkorakal na klop, je bil na semaforju že končni izid tekme.

Ne spreglejte