Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2024,
14.20

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Thomas Tuchel Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo

Petek, 17. 5. 2024, 14.20

4 tedne, 1 dan

Bayern išče novega trenerja

Ne bo preobrata, Tuchel vendarle zapušča Bayern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Bayern München Thomas Tuchel | Thomas Tuchel bo po koncu sezone, v kateri z Bayernom ni osvojili niti ene lovorike, zapustil bavarskega velikana. | Foto Reuters

Thomas Tuchel bo po koncu sezone, v kateri z Bayernom ni osvojili niti ene lovorike, zapustil bavarskega velikana.

Foto: Reuters

Trener münchenskega Bayerna Thomas Tuchel je potrdil, da bo zapustil klub, kot je bilo dogovorjeno, kljub nedavnim pogovorom o morebitni spremembi te odločitve. Po več neuspehih je bilo februarja sporazumno dogovorjeno, da bo Tuchel odšel po tej sezoni, ki jo bo Bayern prvič po letu 2012 končal brez lovorike.

"To je moja zadnja tiskovna konferenca na Säbener Strasse. Dogovor iz februarja še vedno velja. Smo se pogovarjali v zadnji mesecih, a nismo uspeli doseči dogovora. Torej ostajamo pri tem, kar smo se dogovorili februarja," je dejal Thomas Tuchel.

Tuchel, ki je Chelsea leta 2021 popeljal do naslova lige prvakov, je konec marca 2023 zamenjal Juliana Nagelsmanna na čelu bavarskega velikana s pogodbo do leta 2025.

V polfinalu lige prvakov se mu je nasmihal uspeh proti madridskemu Realu, a je v zadnjih minutah zapravil prednost. | Foto: Reuters V polfinalu lige prvakov se mu je nasmihal uspeh proti madridskemu Realu, a je v zadnjih minutah zapravil prednost. Foto: Reuters

"Liga prvakov je bila videti popolna do 87. minute tekme z Realom v Madridu. Če bi se ta tekma drugače iztekla, bi bil pogled na sezono povsem drugačen. Toda ne bežim od odgovornosti, kot nisem in ne bom. Obenem lahko povem, da po 15 mesecih klub lahko zapustim z dvignjeno glavo," je še dejal Tuchel.

Vodstvo Bayerna še ni našlo njegovega naslednika. Kandidati, v medijih so se omenjali Xabi Alonso, Ralf Rangnick in Julian Nagelsmann, so povedali, da bodo raje obdržali sedanje položaje.

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Šeško s klopi zadel za remi, prvaki zabili pet golov
Ne spreglejte