Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Bayern Chelsea

Petek, 30. 8. 2013, 19.43

8 let

Bayern na spektakularen način do prvega superpokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec evropskega superpokala 2013 je Bayern, ki je kot branilec naslova lige prvakov premagal prvaka lige Europa, Chelsea. Veličastna tekma je bila odločena po strelih z bele točke.

Evropski superpokal prvič po letu 1998, odkar poteka ena tekma, ni bil na monaškem štadionu Louis II, temveč na Eden Areni v češkem glavnem mestu.

Spektakularen obračun je bolje začel Chelsea. Po protinapadu, ki ga je začel Eden Hazard, nadaljeval Andre Schürrle, je z natančnim strelom zaključil Fernando Torres. Bayern je napadal, kar se mu je obrestovalo na začetku drugega polčasa. Po podaji Tonija Kroosa je z izvrstnim strelom izenačil Franck Ribery, ki je bil dan prej izbran za najboljšega nogometaša po izboru Uefe v pretekli šampionski sezoni Bayerna. Chelsea je preko Oscarja imel izvrstno priložnost za ponovno vodstvo, vendar se je izkazal Manuel Neuer. Branislav Ivanović pa je po strelu z glavo zatresel prečnik. Po prekršku nad Mariem Götzejem in drugem rumenem kartonu Ramiresa je bil Chelsea od 85. minute številčno oslabljen na igrišču.

Sledili so podaljški in Chelsea je hitro povedel. Vse je praktično sam opravil Eden Hazard, ki je preigral Lahma in Boatenga ter z močnim in natančnim strelom poskrbel za vodstvo. V podaljšku se je s štirimi izvrstnimi reakcijami izkazal Peter Čech, ki je najprej ubranil strel Maria Mandžukiža in Javija Martineza z glavo, pa Maria Götzeja ter prosti strel Francku Riberyju. Zelo blizu zadetku pa je bil tudi Xherdan Shaqiri, ki je iz neposredne bližine zgrešil okvir vrat Chelseaja. Vendar tik pred koncem izjemno zanimivega podaljška pa je Javi Martinez poskrbel za izenačenje.

Tekmo so odločali streli z bele točke. Za Bayern so zadeli Alaba, Kroos, Lahm, Ribery, Shaqiri za Chelsea pa Luiz, Oscar, Lampard, Cole, vendar je strel Romeluja Lukakuja Manuel Neuer ubranil. Chelsea je superpokal osvojil leta 1998, Bayern pa je pod vodstvom Guardiole prišel do prve lovorike in sploh prvega superpokala.

Ne spreglejte