Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2011,
18.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Balkovec

Ponedeljek, 22. 8. 2011, 18.22

7 let, 12 mesecev

Balkovec po stopinjah Vučkića, Lotriča in Krajnca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da starostna meja ni (pre)velika ovira za igranje v slovenski nogometni ligi, je lep primer Jure Balkovec. Obetavni nogometaš je debitiral kot 16-letnik, kar je uspelo tudi Lotriču in Krajncu.

Domžalčani so tekmo proti Hitu Gorici odigrali v nekoliko spremenjeni postavi, zato je Darko Birjukov od prve minute na levi bočni položaj postavil najstnika, ki je poleti iz Bele krajine prišel v Domžale. Gre šele za 16-letnega Jureta Balkovca. Domžale so sicer na tej tekmi zabeležile prvi prvenstveni poraz v tej sezoni, a kljub temu je imel nogometaš, ki je tako postal eden najmlajših debitantov v slovenski ligi, razlog za zadovoljstvo. "Preskok je bil res velik. Na začetku tekme mi je bilo težko, potem pa iz minute v minuto vse lažje. Pričakoval sem, da bom prvič zaigral, ko bo ekipa bolj polni postavi. To mi je nekoliko otežilo debi, saj sem bil praktično sam na tem položaju. Sem pa zadovoljen z igro, seveda bi lahko odigral še bolje, ne morem pa biti zadovoljen z rezultatom tekme. Vendarle gre tudi za celotno ekipo. Moram priznati, da nisem pričakoval tako zgodnjega debija, a imam visoke ambicije," nam je povedal nogometaš iz Črnomlja, ki v Ljubljani obiskuje tudi športno gimnazijo.

Z leti visoke cilji

Zadnji, ki je debitiral za Domžale s podobno starostjo, je bil Haris Vučkić. Napadalec Newcastla je prvič dres Domžal na uradni članski tekmi oblekel že pri 15 letih, zaradi česar je moral takrat klub celo plačati kazen. Pravilnik namreč dovoljuje debi pri 16 letih. Med tistimi, ki sta pri 16 letih debitirala v slovenski ligi, sta bila nedavno tudi Mitja Lotrič, član Mure 05 in Luka Krajnc, ki je iz Maribora prestopil v Genoo. Vsi trije, Lotrič je bil tudi že na treningih pri Tottenhamu, so zelo zgodaj opozorili nase. Tudi za tuje klube pa so takšni mladeniči zelo zanimivi: "Vsekakor še nočem pri teh letih oditi v tujino. Najprej bi se rad dokazal v Domžalah. Zato sem se tudi odločil za ta klub. Ima namreč najboljše pogoje zame. Z leti pa bom imel vse višje cilje," odgovarja nogometaš, ki je ob debiju odigral 73 minut, ob tem pa dejal, da se najbolje znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša ali branilca.

Tudi sam si želi v prihodnje čim bolj pomagati Domžalam v boju za naslov prvaka. "Po videnem na začetku se lahko borimo za naslov, vendar ne smemo imeti težav z odsotnostmi ključnih igralcev. Če bo tako, bomo seveda v boju za najvišja mesta na lestvici," je dejal Balkovec.

Ne spreglejte