Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
8.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gareth Bale Kaka

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 8.43

6 let, 7 mesecev

Bale, Özil, Kaka in Fellaini zaznamovali zadnji dan poletne tržnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji dan poletne tržnice je bil pester. Osrednji akter Gareth Bale se seli v Real iz Madrida, od koder je v Arsenal odšel Mesut Özil. Maribor zapušča Agim Ibraimi, ki bo nosil dres Cagliarija.

URADNO 08.00 Noč je prinesla še eno odmevno selitev. Na svoj račun so prišli tudi navijači Manchester Uniteda, ki so pozdravili nakup belgijskega asa Marouaneja Fellainija. Nekdanji zvezni igralec Evertona z znamenito pričesko spada med najbolj prepoznavne znake angleške premierlige, rdeči vragi pa so klubu iz Liverpoola za njegove usluge plačali več kot 32 milijonov evrov. Everton je Wiganu, mariborskemu tekmecu v ligi Europa, "ukradel" 22-letnega zveznega igralca Jamesa McCarthyja, ki jih je stal 15 milijonov evrov.

00.00 Konec zadnjega dne poletne tržnice, ki sta ga najbolj zaznamovala prestopa Garetha Bala v Real iz Madrida in Mesuta Özila v Arsenal.

23.40 Še 20 minut do konca trgovanja. ''S ponosom se bom spominjal treh čudovitih let pri Realu iz Madrida, kjer sem dozorel kot športnik in kot človek. Osvojili smo tri naslove. A zdaj je čas, da se ozrem v prihodnost in grem naprej z Arsenalom,'' je ob prestopu v Arsenal dejal Mesut Özil.

23.04 S poletno nogometno tržnico so ob 23. uri zaključili tudi v Serie A

23.00 Prestop z visoko odškodnino si je privoščil tudi Marseille. V svoje vrste je zvabil 20-letnega mladega francoskega reprezentanta Floriana Thuavina in z njim sklenil petletno pogodbo. Thuavin je zvezni igralec, pri Lillu pa se zaradi tega, ker mu niso hoteli povišati plače, ni pretirano naigral.

22.49 Belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je pred leti spadal med najbolj nadarjene napadalce na svetu, naj bi nove izkušnje v angleški premierligi pridobival pri Evertonu. Na petkovem evropskem superpokalu je zapravil strel z bele točke in omogočil Bayernu, da je osvojil lovoriko, zdaj pa naj bi ga Chelsea poslal na enoletno posojo v Liverpool. Kluba o tem še molčita, a o selitvi poroča vse več belgijskih medijev. Dvajsetletni Lukaku je bil prejšnjo sezono posojen WBA-ju ter dosegel 17 zadetkov.

22.33 Manchester United naj bi po poročanju španske radijske postaje Cadena Cope ponudil madridskemu Realu mikavnih 40 milijonov evrov za nemškega reprezentanta Samija Khediro, a kluba, ki sta v prejšnji sezoni obračunala v osmini finala lige prvakov, nista našla skupnega jezika.

22.00 V Italiji je do konca poletnega prestopnega roka še ena ura. V Angliji, Španiji in Franciji bo nogometna tržnica trajala še dve uri. V Nemčiji je zaključena. Še bodo žareli telefoni in faksi. Vročice ni konec ... Lahko prav v zadnjih urah doživimo še kak odmeven prestop? Aktualna sta predvsem še Demba Ba in Marouane Fellaini. Slednji je po poročanju Sky Italia tik pred podpisom z Manchester Unitedom.

URADNO 21.42 Arsenal se je okrepil s še enim nogometašem, in sicer vratarjem Emilianom Vivianom, ki v London kot posojen igralec prihaja iz Palerma. Občasni italijanski reprezentant šteje 27 let in se je v minuli sezoni zelo izkazal v dresu Fiorentine, v katero je bil prav tako posojen.

21.21 Se bo na zadnji dan prestopnega roka okrepil tudi angleški prvak Manchester United? Blizu Old Trafforda naj bi bil Belgijec Marouane Fellaini. Vezist z bujno pričesko naj bi od vodstva kluba zahteval prestop iz Evertona in želi slediti trenerju Davidu Moyesu, ki je v Manchester prišel pred začetkom sezone. Da se res nekaj dogaja, potrjuje sporočilo belgijske nogometne zveze, ki so ga zapisali na Twitterju. Pravijo namreč, da se bo Fellaini z enodnevno zamudo pridružil reprezentančnim pripravam.

20.32 Namigovanja, da bo Real poleg Garetha Bala na zadnji dan prestopnega roka kupil še napadalca Liverpoola Luisa Suareza, se niso uresničila. Po poročanju angleških medijev Urugvajec ostaja v Liverpoolu. ''Pojavljale so se govorice, da bom podpisal pogodbo z drugim klubom. A to ni res. Srečen sem, da ostajam v Liverpoolu,''je pojasnil Suarez.

19.49 Potem ko je Lazio v svoje vrste pripeljal kolumbijskega napadalca Brayana Pereo, je prestop Buraka Yilmaza iz Galatasaraya k sinje-modrim vse manj verjeten. Je pa potrjeno, da Lazio zapušča Libor Kozak, ki za 8 milijonov evrov odhaja v Aston Villo.

URADNO 19.19 Agim Ibraimi zapušča Maribor in se kot posojen nogometaš seli k našim zahodnim sosedom. Branil bo barve Cagliarija. Vzporedno z odhodom Agima Ibraimija je postalo jasno, da se iz Cagliarija v Ljudski vrt - prav tako na posojo -, seli Urugvajec Pablo Ceppelini, ki šteje 21 let. Urugvajec je napadalno usmerjeni vezist.

19.11 Mesut Özil je tako postal najdražji igralec, ki ga je Real kdajkoli prodal. Na prvem mestu je prehitel Robinha, ki ga je Manchester City kupil za 43 milijonov evrov.

URADNO 18.47 Mesut Özil pri Arsenalu. Londončani so odšteli rekordnih 47 milijonov evrov.

18.02 V Bundesligi so ob 18. uri zaključili s poletno nogometno tržnico.

URADNO 17.54 Mladi zvezdnik brazilske Botafoge Vitinho je prepričal vodilne može CSKA-ja iz Moskve, ki so za 19-letnega napadalca odšteli 10 milijonov evrov.

17.15: Kot kaže, se bo okrepil tudi Manchester United. V naslednjih urah naj bi rdeči vrag postal 24-letni Španec, igralec Athletica Bilbaa, Ander Herrera. United bo za mladega Baska odštel neverjetnih 36 milijonov evrov. Govori se tudi, da naj bi bila ekipa iz Manchestra že o vsem dogovorjena tudi za nakup Evertonovega Marouaneja Fellainija. Cena 24 milijonov funtov.

16.45: Prestop še ni uradno potrjen, a podrobnosti so že znane. Mesut Özil naj bi Arsenal stal 50 milijonov evrov, kolikor bodo morali Londončani nakazati na račun madridskega Reala. Če bo do tako zelo visokega prestopa res prišlo, bo to rekorden nakup v zgodovini Arsenala.

URADNO 16:29: Izkušeni češki vezist Jaroslav Plašil je zapustil Bordeaux in se preselil h Catanii. Enaintridesetletni, ki je igral tudi v Franciji in Španiji, se prvič seli na Apeninski polotok.

16.11: Še en nogometaš, o katerem Otočani namigujejo, da bo odšel. Japonski zvezdnik Shinji Kagawa. PSG se zanima za tega nogometaša Manchestra Uniteda, a po zadnjih informacijah naj do prestopa ne bi prišlo. Kot vse kaže, bo nekdanji nogometaš Borussie Dortmund ostal na Old Traffordu.

15:57: Angleški mediji že nekaj časa namigujejo o tem, da se utegne iz Chelseaja preseliti Juan Mata. Španec ni po godu novega trenerja Joseja Mourinha. Lahko odide na zadnji dan poletnega prestopnega roka? Če bo odšel, naj bi bil najbližje odhodu v Liverpool, utegne pa se zgoditi tudi, da konča pri PSG.

15:44: Tudi Everton utegne na zadnji dan poletnega prestopnega roka nakupovati. Z Otoka prihajajo informacije, da si pri klubu iz Liverpola želijo vezista Porta Fernanda.

15:31: Eden izmed tistih, ki utegne zamenjati klub, je tudi brazilski napadalec Hulk, ki je še vedno član Zenita, a si želi že nekaj časa zapustiti Rusijo. Pojavila so se namigovanja, da si nekdanjega zvezdnika Porta, ki je bil pred časom tudi blizu prestopa v francoski Monaco, želijo pri Tottenhamu. Lahko Londončani, ki so na račun prodaje Garetha Bala zaslužili ogromno denarja, v svoje vrste zvabijo brazilskega reprezentanta?

URADNO 15:12: Italijanski prvak Juventus je potrdil, da je iz Sassuola pripeljal mladega Domenica Berardija, ki velja za enega največjih upov italijanskega nogometa. Devetnajstletni napadalec je v minuli sezoni zabil enajst prvenstvenih golov.

15:08: Pojavila so se namigovanja, da bo Real poleg Garetha Bala na zadnji dan prestopnega roka kupil še napadalca Liverpoola Luisa Suareza, a po trditvah Guillema Balagueja, eksperta za španski nogomet, se to ne bo zgodilo. ''Nazadnje sta bila Real in Liverpool glede Suareza v stikih pred dvema tednoma. Iz Liverpoola so Madridčanom dali jasno vedeti, da ga ne nameravajo prodati,'' je pojasnil.

15:01: Vse kaže, da bo Arsenal, ki je bil do zdaj dokaj neaktiven, na zadnji dan prestopnega roka poskrbel za nekaj zvenečih okrepitev. Mesut Özil je bojda že povsem blizu podpisa pogodbe z Londončani, a ne bo zadnja okrepitev Arsena Wengerja. Tudi napadalec Chelseaja Demba Ba naj bi bil želja Arsenala. Pri Chelseaju pod vodstvom Joseja Mourinha ne kotira prav visoko, zato si želi drugam. Arsenal se z mestnim tekmecem dogovarja za možnost posoje.

14:47: Pri Realu slavijo prihod Garetha Bala, a del navijačev madridskega kluba je vseeno nezadovoljen, saj vse kaže, da vrste devetkratnih evropskih prvakov zapušča Mesut Özil, ki je povsem blizu odhoda v londonski Arsenal. Ob predstavitvi Valižana se je na tribunah štadiona Santiaga Bernabea zbrala skupina navijačev, ki je protestirala zoper prodajo nemškega reprezentanta turških korenin.

14:29: Gareth Bale, nesporni osrednji akter zadnjega dne letošnjega poletnega prestopnega roka, je zapustil zelenico Santiaga Bernabea, na katerem se je predstavil približno 20.000 navijačem, ki so ga pozdravili kot novega nogometaša Reala Madrida. Zdaj je stopil pred novinarje, pravkar v konferenčni sobi španskega nogometnega velikana poteka novinarska konferenca za medije.

URADNO 14.09: Poleg Mesuta Özila, katerega odhod še ni uradno potrjen, je iz Reala Madrida na zadnji dan prestopnega roka odšel še en nogometaš. Rus Denis Čerjšev, ki odhaja na posojo v Sevillo.

13.35: ''Baaallleeee, Baaaallleeeee'', je odmevalo na Santiagu Bernabeu, potem ko je pred mikrofon stopil najdražji nogometaš na svetu. Valižan je nekaj besed povedal tudi v španščini: ''Poskusil bom nekaj besed povedati v vašem jeziku. 'Pozdravljeni, biti tukaj je uresničitev mojih sanj. Hvala vam za tako lep sprejem.'' Ko se je huronski aplavz prisotnih v dvorani in štadionu polegel, je še dodal: ''Upam, da bom lahko ekipi pomagal, da pride do kar se da velikega števila lovorik. Skupaj bomo osvojili jubilejni deseti naslov v ligi prvakov.''

13.25: Ni prvoaprilska šala. Prestop Mesuta Özila v London je takorekoč dogovorjen. Čakamo le še uradno potrditev, a navijači Arsenala že odpirajo šampanjce.

13.00:Spodnji del štadiona je napolnilo na tisoče navijačev, ki so si želeli videti novega zvezdnika belega baleta. Balova majica s številko 11 sicer uradno še ni na prodaj, čeprav je na štadionu videti mnogo ljudi, ki jo imajo oblečeno. Bala bodo predstavili ob fotografiji iz otroških let, na kateri nosi Realov dres.

12.55: Znova BBC. Arsenal naj bi se le dogovoril za prestop Nemca turških korenin Mesuta Özila. ''Topničarji'' bodo ''galaktikom'' odšteli neverjetnih 50 milijonov evrov. Dogovorjeno naj bi bilo že vse, zaradi reprezentančnih obveznosti pa naj bi bil zdravniški pregled opravljen kar v Nemčiji.

12.50: Novo ime ime na radarju Arsenala. Britanski BBC poroča, da naj bi bili ''topničarji'' blizu dogovora z napadalcem Chelseaja Demba Bajem. Senegalec, ki ni v načrtih Joseja Mourinha, bi pri Arsenalu igral kot posojen nogometaš. Ba ni ravno Higuain ali Suarez, je pa po dolgem času realna želja. Bo Arsenalu le uspelo? Držimo pesti.

URADNO 12.40:V zadnjem dnevu prestopnega roka je zagotovo najbolj aktiven angleški Liverpool. Njihov član Fabio Borini se seli k Sunderlandu, kjer bo igral kot posojen nogometaš. Italijan je že uspešno prestal zdravniške preglede, zato je posel že bolj ali manj sklenjen.

12.35: Napoli si pred koncem prestopnega roka želi okrepiti obrambo. Trener Rafa Benitez si v svojih vrstah želi videti Slovaka Martina Škrtela (Liverpool) ali Francoza Adila Ramija (Valencia). Neapeljčani so omenjenima kluboma že poslali zanimivi ponudbi.

12.25: Po pisanju španskih medijev si madridski Real še vedno želi napadalca Liverpoola Luisa Suareza, a bolj ali manj je že jasno, da bo Urugvajec kariero nadaljeval v mestu Beatlov.

12.20: Ponovno se je oglasil Arsenal, ki miri navijače. Arsene Wenger naj bi naredil vse, kar je v njegovi moči, da na Emirates pripelje ne samo Özila, pač pa tudi Argentinca Angela di Mario (oba nogometaša Reala).

12.15: Bo ''faraon'' Stephan El Shaarawy zapustil vrste AC Milana? V svojih vrstah si ga želijo številni klubi, najbolj zagret pa je Manchester City. Ve se, ko so v igri sinjemodri denar ni ovira, zato bo zanimivo spremljati zgodbo tudi naprej.

URADNO 12.10: Liverpool z veseljem oznanja, da se jim bo z Londona kot posojen nogometaš s strani Chelseaja za eno leto pridružil Victor Moses. Nigerijec je že poziral v rdeči majici pred trening centrom Melwood.

12.05: Le še slaba ura nas loči do velike predstavitve najdražjega nogometaša vseh časov Garetha Bala. Gneča na vhodu na Santiago Bernabeu je čedalje večja.

12.00: Kaka je ob povratku na San Siru presrečen. ''Prihajam domov,'' je dejal. Brazilec bo v Milanu nosil dres s številko 22.

11.50: Manchester United je zanikal govorice, da se zanima za usluge Realovega Mesuta Özila, a britanski Sky še vedno verjame, da je pogodba rdečih vragov in nemškega reprezentanta že podpisana. Spet drugi vir trdi, da se je v igro za nakup Özila vmešal tudi bogati PSG, kot kaže je Arsenal že obupal.

11.45: Govorica z apeninskega polotoka. Juventus naj bi na vse pretege skušal v svoje vrste zvabiti belgijskega reprezentanta in člana Cagliarija Radjo Nainggolana. Če jim to uspe, bi se prižgala zelena luč za odhod Sebastiana Giovinca, ki si želi oditi k madridskem Atleticu.

11.35: Če gre verjeti spletni strani Goal.com sta se Everton in Manchester United že dogovorila za prestop Marouaneja Fellainija. Rdeči vragi bodo za prestop odličnega belgijskega vezista plačali 24 milijonov funtov. Goal poroča tudi o tem, da je klub z Liverpoola že poiskal njegovo zamenjavo. V Everton za okoli 12 milijonov funtov prihaja Wiganov James McCarthy.

URADNO 11.25: V Arsenalu nov vratar. Iz Palerma se seli Emiliano Viviano, ki je že uspešno prestal zdravniški pregled. Arsene Wenger v tem prestopnem roku še vedno ni zapravil niti centa, saj bo Viviano v Londonu igral kot posojen nogometaš.

10.50: Kje bo kariero nadaljeval Mesut Özil? S prihodom Bala se mu pri Realu, kjer v zvezni vrsti vlada ogromna konkurenca, ne obeta veliko minut. Nemec je zavrnil ponudbo Arsenala, ki je segala skoraj do 50 milijonov evrov. Želel bi si prestopa na Old Trafford. Tako poroča angleški Sky Sports. Glede na željo rdečih vragov, da okrepijo zvezno vrsto, bi lahko evropska velikana iz Manchestra in Madrida našla skupen jezik.

10.30: Na štadionu Santiago Bernabeu se pripravlja svečani oder, na katerega bo ob 13. uri stopil Gareth Bale in se v belem dresu predstavil navijačem Reala. Valižan je že v Madridu.

URADNO 10.10: Liverpool vztrajno krepi obrambo. Iz Pariza je prispel 23-letni francoski reprezentant Mamadou Sakho. Prestop nekdanjega branilca PSG-ja, ki lahko igra tudi na mestu levega bočnega igralca, naj bi bil vreden okrog 20 milijonov evrov.

URADNO 9.55: Poleg Koprčanov se je v zaključku prestopnega roka okrepil še eden prvoligaški klub. Zavrč je sklenil sodelovanje z Alešem Majerjem. Nekdanji desni bočni nogometaš Maribora je nogometno srečo v prejšnji sezoni iskal v Murski Soboti, je tudi nekdanji mladi reprezentant.

URADNO 9.45: Koprski nogometni klub je v zaključku prestopnega roka v svoje vrste privabil še Sandija Arčona. Nekdanji napadalec Gorice in izraelskega Ashdoda je s kanarčki sklenil dvoletno pogodbo. Bo imel več sreče kot Jani Šturm, ki je pred dnevi po sporazumnem dogovoru prekinil pogodbo s Koprčani?

URADNO 9.40: WBA se je okrepil z 28-letnim francoskim nogometašem Morganom Amalfinatom. Na Otok odhaja kot posojen zvezni igralec Marseilla. V karieri je oblekel tudi dres francoske izbrane vrste.

9.30: Po poročanju španske Marce naj bi Mesut Özil izrazil željo, da ostane v Madridu, tako da ne bo s prestopom k topničarjem nič.

URADNO 9.15: Liverpool je sklenil sodelovanje z 20-letnim portugalskim branilcem Tiagom Ilorijem. Rojen je bil v Londonu, na zadnje pa igral za Sporting iz Lizbone. Iz Chelseaja naj bi prišel na posojo obetavni napadalec Victor Moses, tako da so na Anfieldu v zaključku prestopnega roka dobro zavihali rokave.

URADNO 9.00: Brazilec Kaka ne bo več sedel na klopi Reala in dobival eno največjih letnih plač (okrog deset milijonov evrov). Vrača se v klub, kjer je pred leti predstavljal prvo violino, saj bo po opravljenem zdravstvenem pregledu sklenil pogodbo z Milanom do leta 2015. Letno bo njegov bančni račun bogatejši za štiri milijone evrov.

8.45: Ker je Bale sklenil zvestobo Realu, bo v zvezni vrsti madridskega velikana postala prevelika gneča. Zato naj bi nekateri izmed belih baletnikov razmišljali o selitvi. Mikavno ponudbo je prejel Mesut Özil. Nemški reprezentant s turškimi koreninami se je znašel na poletnem seznamu želja Arsena Wengerja, ki ga želi pripeljati v London. Arsenal ponuja 47 milijonov evrov.

URADNO 8.30: Chelsea nadaljuje z nakupi obetavnih nogometašev. Portu je za štiri milijone evrov vzel Ganca Christiana Atsuja, ki bo kot posojen igralec modrih kariero nadaljeval na Nizozemskem pri "poslovnem sodelavcu" Vitesseju.

URADNO 8.20: Stoke City je za štiri leta ujel avstrijskega reprezentanta Marka Arnautovića, ki zapušča Werder Bremen. Lončarji naj bi nemškemu klubu za usluge napadalca, ki se je pred leti zapletel v spor z Mourinhom pri milanskem Interju, plačali nekaj več kot dva milijona evrov odškodnine.

URADNO 8.00: V nedeljo je svet obkrožila novica, da je madridski Real končno ujel valižanskega zvezdnika Garetha Bala. Najboljši nogometaši angleške premierlige se seli v Madrid, kjer bo nosil številko 11, glede njegove odškodnine pa se lomijo kopja. Španski mediji vztrajno omenjajo znesek 91 milijonov evrov, ki jih je Real dolžan poravnati Tottenhamu, otoški pa so Bala proglasili za novega svetovnega rekorderja, saj naj bi njegov prestop veljal neverjetnih sto milijonov evrov, kar prekaša tudi zaslužek rdečih vragov, ko jih je pred leti zapustil Cristiano Ronaldo. Real bo uradne številke najverjetneje razkril v prihodnjih urah, že ob 13. uri se bo na štadionu Santiago Bernabeu navijačem Reala predstavil Bale, nato pa še predstavnikom sedme sile.

Ne spreglejte