Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 7. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Diego Simeone

Sreda, 26. 7. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Remi Atletica v Mehiki

Atletico polepšal jubilej Mehičanom, Oblak nepremagan #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Atletico Madrid Toluca | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski vratar Jan Oblak, ki brani za madridski Atletico, je odigral uvodno pripravljalno tekmo v novi sezoni. V Mehiki je z rdeče-belimi v spektakularnem vzdušju remiziral pri slavljenju Deportivu v Toluci. Srečanje se je končalo brez zadetkov, Škofjeločan, ki je branil v prvem polčasu, pa ni imel veliko dela. Prihodnji teden bo nastopil na močnem turnirju v Münchnu.

Španski klubski velikan Atletico Madrid je uvodni del priprav opravil v Mehiki, kjer je v Toluci popestril 100-letno Deportiva in se z njim pomeril v prijateljskem dvoboju. Trener Diego Simeone je poslal v ogenj najmočnejšo postavo, ki si jo lahko privošči v tem trenutku. Od zvezdnikov je manjkal je Saul Niguez, ki še počiva po napornih nastopih na evropskem prvenstvu do 21 let, kjer je blestel v španskem dresu.

Oblak in Moya zadržala mrežo nedotaknjeno

Slovenski reprezentant Jan Oblak v prvem polčasu, ko je branil za Atletico, ni imel veliko dela. Mrežo je zlahka ohranil nedotaknjeno, nato pa na tekmi, na kateri so gledalci pogrešali izrazitejše priložnosti, prepustil mesto med vratnicama devet let starejšemu soigralcu Miguelu Angelu Moyi.

Začetna postava Atletica na tekmi v Toluci:

Oblak
; Juanfran, Savić, Lucas Hernández, Filipe Luis; Augusto Fernández, Gabi, Koke, Carrasco; Griezmann in Torres.

V prvi enajsterici se je podobno kot Oblak znašel tudi Fernando Torres. | Foto: Reuters V prvi enajsterici se je podobno kot Oblak znašel tudi Fernando Torres. Foto: Reuters Oblak bo po napovedih največjih španskih medijev v kratkem podaljšal zvestobo Atleticu, po vrnitvi v Španijo pa ga bo pričakala še sladka obveznost, saj bo še drugič zapored prejel priznanje Zamora, namenjeno vratarju, ki je v španskem prvenstvu prejel najmanj zadetkov.

Atletico ni prvič gostoval v Toluci, ki leži na 2.600 metrov nad morsko gladino. Na štadionu Nemesio Dioz, ki sprejme 30 tisoč gledalcev, se je mudil že pred devetimi leti. Takrat je veliko aplavza doživel njegov takratni trener, Mehičan Javier Aguirre.

Vrnitev Fernandeza po desetih mesecih

Los Colchoneros, ki zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) to poletje ne smejo kupovati novih igralcev, so po desetih mesecih (natančneje 303 dneh) dočakali nastop 31-letnega Argentinca Augusta Fernandeza.

Zvezni igralec se je vrnil po hudi poškodbi in zaigral proti desetkratnemu mehiškemu prvaku, trenerja Simeoneja je v dobro voljo spravil tudi Hrvat Šime Vrsaljko, ki je na desnem bočnem položaju, kjer za mesto v prvi enajsterici konkurira z Juanfranom, odigral drugi polčas in dokazal, da je poškodba, zaradi katere je izpustil večino zadnjega spomladanskega dela, že preteklost.

Najboljši strelec Atletica Antoine Griezmann si v prvem polčasu ni priigral resnejše priložnosti za zadetek. | Foto: Reuters Najboljši strelec Atletica Antoine Griezmann si v prvem polčasu ni priigral resnejše priložnosti za zadetek. Foto: Reuters

Najlepšo priložnost za zadetek Atletica je v drugem polčasu zapravil Ganec Thomas Partey.  

Atletico bo spored pripravljalnih srečanj nadaljeval prihodnji teden, ko se bo predstavil na močnem turnirju Pokal Audi v Münchnu, kjer bodo 1. in 2. avgusta nastopili še Napoli, Liverpool in Bayern.
Ne spreglejte