Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 5. 2021,
9.25

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

špansko prvenstvo nogomet La Liga Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 21. 5. 2021, 9.25

2 leti, 11 mesecev

Pred koncem La Lige

Jan Oblak: Atletico je za naslov vedno trpel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

V soboto nas čaka sklepno dejanje španskega prvenstva, v katerem bo pomembno vlogo zagotovo igral tudi prvi vratar slovenske izbrane vrste. Jan Oblak ima s soigralci izjemno priložnost, da osvoji naslov prvaka, kar bi mu z zmago nad skromnim Valladolidom, ki se bori za obstanek, zagotovo tudi uspelo. V nasprotnem primeru bo vse odvisno od rezultata mestnega tekmeca iz Madrida, Reala, ki je boljši v medsebojnih dvobojih.

Za spletno stran Goal.com je Oblak povedal, da je madridski Atletico takrat, ko se je vključil v boj za naslov, vedno trpel: "Odkar sem pri Atleticu, sem spoznal, da se moraš naučiti trpeti. Nobena lovorika v zgodovini kluba ni bila dosežena na preprost način. Nekdo mi je nekoč dejal, da je Atletico le enega izmed desetih naslovov osvojil pred zadnjim kolom. Navajeni smo na trpljenje in boj do zadnjega atoma moči, zato vemo, da tudi tokrat ne bo nič drugače." Njegova opažanja so resnična, saj je Atletico devet naslovov zares osvojil prav zadnji dan prvenstva. Šestkrat je za to zadostovala zmaga, trikrat, med drugim tudi ob zadnjem naslovu leta 2014, pa remi.

Jan Oblak
Sportal Kakšna drama v Madridu! Hrvat premagal Oblaka, nato je Atletico vstal od mrtvih.

Osredotočen le na tekmo, ne na naslov

Škofjeločan poudarja, da o naslovu trenutno sploh ne razmišlja, pač pa je osredotočen le na pripravo na sobotno srečanje: "Želimo si te zmage. Ta tekma je tako za nas kot tudi za njih kot finale. Težko bo, zato nočem razmišljati o drugih stvareh. V glavi sta trenutno samo priprava na tekmo in odločenost, da odigramo čim bolje. Na koncu pa bomo videli, ali bo čas za slavje ali ne."

Morda je na vidiku odhod v Anglijo 

Oblak ima pogodbo s klubom iz španske prestolnice sklenjeno do konca sezone 2022/2023, a pojavljajo se tudi govorice, da bi lahko že prej zamenjal delodajalca. Najpogosteje se omenjajo rdeči vragi iz Manchestra. Tudi vprašanju glede nadaljevanja kariere se zato ni mogel izogniti: "Premier liga je zanimiva in ne vem, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. Sem človek, ki ima rad nove izzive. Pri Atleticu sem že sedem let, kar je dolgo časa, a v Madridu sem srečen, zato res ne vem, kaj se bo dogajalo v nadaljevanju moje kariere."

Preberite še:

Toni Kroos
Sportal Real brez pomembnega moža na odločilni tekmi la lige
Matjaž Kek
Sportal Kek vpoklical tudi slovenskega čudežnega dečka
Ne spreglejte